Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Milano-Cortina 2026

Leijonat päätti 24 vuoden putken – Suomi nousi dramaattiseen voittoon

Iiro Pakarinen tuulettaa maalia Suomi Ruotsi pelissä Peking 2022
AOP

Suomen jääkiekkomaajoukkue katkaisi hurjan 24 vuotta kestäneen putken, kun Leijonat nousivat kolmen maalin takaa voittoon Ruotsia vastaan päätöserässä. Suomelle voitto Ruotsista oli ensimmäinen olympialaisissa sitten Naganon olympialaisten 1998.

Jukka Jalosen valmentama Leijona-ryhmä nousi hienoon 4-3 -jatkoaikavoittoon Ruotsista C-lohkon päätöskamppailussa. Leijonat varmisti samalla lohkovoiton ja suoran paikan puolivälieriin yhtenä lohkovoittajista. Mikäli USA ja Kanada hoitavat päivän ottelunsa sovinnolla, niin Suomi on toiseksi paras lohkovoittaja alkulohkojen jälkeen.

Suomelta Iiro Pakarinen iski kaksi maalia ja muista maaleista vastasivat Teemu Hartikainen sekä Harri Pesonen, joka tinttasi voittomaalin jatkoajalla ajassa 62.01. Hartikainen syötti kummatkin Pakarisen maalit ja vietti kolmen tehopisteen iltapäivää. Sakari Manninen keräsi myös kaksi tehopistettä syöttäen kaksi ensimmäistä Suomen maalia.

Ruotsi teki kaikki maalinsa ylivoimalla toisessa erässä ja näistä vastasivat Lucas Wallmark, Anton Lander ja Lukas Bengtsson. Henrik Tömmernes ja Jonathan Pudas syöttivät kaksi maalia.

Jobinpostia Ruotsille tuli toisessa erässä, kun Helsingin Jokereita KHL:ssä edustava Philip Holm sai Markus Granlundin taklauksen päähänsä ja poistui aivotärähdysoireiden kanssa talutettuna pukukoppiin. Ruotsi iski viiden minuutin ylivoimallaan ottelun toisen maalinsa.

Suomen maalilla olympiadebyytin teki Jussi Olkinuora torjuen 27 kertaa. Magnus Hellberg pelasi Ruotsin maalilla vahvasti torjuen 23 laukausta.

Mikäli USA ja Kanada hoitavat omat alkulohkon päätöskamppailut, niin neljännesfinaaleissa nähdään monta mielenkiintoista paria sekä oletettavasti puolivälierässä Ruotsi saa haasteekseen Kanadan.

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Milano-Cortina 2026