Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Milano-Cortina 2026

Suomi saa haasteen Latvialta – jatkuuko Leijonien ylivoima olympiakaukalossa?

Leijonat kaatoi Norjan
AOP

Suomi aloitti Pekingin 2022 talviolympialaisten miesten jääkiekkoturnauksen ylivoimaisella esityksellä Slovakiaa vastaan torstaina. Leijonilla turnaus jatkuu perjantaina Latviaa vastaan, joka taipui omassa avausottelussaan Ruotsille.

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue pelaa Pekingin olympialaisten toisen alkulohkon ottelun perjantaina Latviaa vastaan. Suomi lähtee otteluun suurena suosikkina ja ottelusta Latviaa vastaan on odotettavissa hyvin pitkälti samanlaista kuin ottelusta Slovakiaa vastaan.

Suomi oli Slovakiaa vastaan avausottelussa äärimmäisen tehokas. Ykköskentän Sakari Manninen iski ottelussa neljä tehopistettä ja Miro Aaltonen tehot 2+1. Maalilla Harri Säteri torjui loistavan ottelun torjuen yli 30 kertaa.

Jukka Jalosen valmentaman joukkueen erikoistilannepelaaminen oli äärimmäisen hyvässä vireessä, sillä alivoimalla Suomen pelaajat saivat hyydytettyä Slovakian täysin ja ylivoimalla joukkue onnistui kahdesti kolmella yrittämällä.

Latvialla toimi ylivoima erinomaisella tavalla Ruotsia vastaan, sillä joukkue onnistui tekemään molemmat maalit ylivoimillaan kolmesta yrityksestä. Latvia jäähyili ensimmäisessä ottelussa viidesti ja Ruotsi onnistui tekemään vain yhden maalin ylivoimalla, joten alivoima Latvialla toimi ainakin Ruotsia vastaan todella hyvin.

Venäjä vahvempi päivän ensimmäisessä ottelussa

Päivän ensimmäisessä ottelussa Tanska pelasi Venäjän olympiaurheilijoita vastaan ja joutui taipumaan 2-0 -lukemin. Venäjän ryhmä on voittanut molemmat turnauksen ottelunsa päästämättä maalia, mutta tekemällä vain kolme. Tanskaa vastaan maalivahti Ivan Fedotov torjui jälleen Venäjän ryhmän maalilla ja tarvitsi turnauksen toiseen nollapeliinsä 16 torjuntaa. Venäjän ryhmän maalit menivät Pavel Karnaukhovin sekä Kirill Semyonovin nimiin ja näistä jälkimmäinen syntyi tyhjiin kuusi sekuntia ennen ottelun loppua.

Päivän ottelut ja tulokset

Tanska vs. Venäjän olympiaurheilijat 0-2
10.40 Tshekki vs. Sveitsi
10.40 Ruotsi vs. Slovakia
15.10 Suomi vs. Latvia

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Milano-Cortina 2026