Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit.com mainos iso

Milano-Cortina 2026

NHLPA ja NHL julkaisivat huolensa korona-karanteeniriskeistä Pekingin olympialaisissa

Gary Bettman NHL:n komissaari.
AOP

NHL:n pelaajayhdistys NHLPA myönsi epävarmuuden osallistumisesta vuoden 2022 Pekingin talviolympialaisiin päivä sen jälkeen, kun NHL:n komissaari Gary Bettman sanoi, että kyseessä on ”pelaajien päätös”.

NHL:n pelaajayhdistys NHLPA:n johtaja Don Fehr kertoi, että yhdistys odottaa lisätietoja korona-ratkaisuista.

– Odotamme hirvittävän paljon tietoa Kansainväliseltä olympiakomitealta IOC:ltä ja kiinalaisilta. Emme vielä tiedä, mikä korona-tilanne tulee olemaan, kun lähestymme kisoja.

Tietojen mukaan IOC toimitti urheilijoille uusia korona-protokollatietoja. Mahdollinen jopa viiden viikon mittainen karanteeni positiivisen testin jälkeen oli osa tätä tietoa.

Yhdysvaltlaismedia ESPN:n mukaan pelaajien päätös osallistumisesta riippuu siitä, mitä he kuulevat IOC:ltä korona-protokollasta ja ovatko Pekingin kupla ja positiivisten testien karanteenin protokollat ​​vaivan arvoisia.

– Toivon, että kun selkeys tulee, se ratkaisee tämän epävarmuuden. Ja jos ei, meidän on katsottava, mitä seuraavaksi tapahtuu.

Puhuessaan perjantaina NHL:n hallintoneuvoston kokouksessa Yhdysvaltain Floridan Manalapanissa komissaari Gary Bettman sanoi, että päätös olympialaisiin osallistumisesta on pelaajien käsissä.

– Hyvässä uskossa teimme lupauksen pelaajille, ja viime kädessä tämän on oltava pelaajien päätös.

NHL voi vetäytyä itse, jos koronan aiheuttamat häiriöt pakottavat sen siirtämään sarjapelejä uudelleen olympiaikkunan aikana. NHL:n on määrä pysähtyä 3.-22. helmikuuta vuoden 2022 Honda All-Star -viikonloppua Yhdysvaltain Nevadan Las Vegasissa ja Pekingin vuoden 2022 talviolympialaisia varten.

NHL:n apulaiskomissaari Bill Daly kertoi, että olympialaisista vetäytymiselle ei ole määräaikaa, vaikka siitä aiheutuisi taloudellisia kuluja tammikuun 10. päivän jälkeen.

NHL-pelaajat osallistuivat viisiin olympialaisiin vuosina 1998-2014, mutta eivät vuoden 2018 Pyeongchangin olympialaisiin. NHL:n kanta on ollut, että olympialaisten osallistuminen häiritsee NHL-kautta, varsinkin jos niitä ei järjestetä Pohjois-Amerikassa.

Komissaari Bettman sanoi, että korona on ”vain voimistanut” NHL:n huolta olympialaisista.

– Meillä on huolenaiheita, ja olemme ilmaisseet ne NHLPA:lle, ja olemme nähneet, että monet pelaajat ovat nyt huolissaan. Meidän on katsottava, miten tämä lopulta etenee, mutta avoimia kysymyksiä on useita, ja tiedän, että NHLPA on huolissaan niistä.

– Mutta lopulta kunnioitamme sopimusta, kuten lupasimme pelaajille, että noudattaisimme aikatauluvaroitusta, siirrymme eteenpäin ja annamme heidän pelata, jos he todella haluavat niin tehdä.

Pelaajien mielipide pelaamisesta on tällä hetkellä vielä selvä.

– Pelaajat näyttävät pääosin edelleen sanovan, että he haluavat mennä. En usko, että tämä tulee olemaan ihanteellinen olympiakokemus olympiakylän sulkemisten ja kaiken muun tapahtuvan kannalta. Mutta teimme jälleen lupauksen pelaajille, ja pidämme siitä kiinni parhaan kykymme mukaan, ymmärtäen, että sillä voi olla seurauksia, joista kukaan ei pidä.

Kun NHL ja NHLPA jatkoivat työehtosopimusta viime vuonna kaudelle 2025-26, he sopivat osallistuvansa vuoden 2022 Kiinan Pekingin olympialaisiin ja vuoden 2026 Italian Milanon olympialaisiin, jos ne pääsisivät sopimukseen Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n kanssa.

Yhdysvaltalaismedia Sportsnet kertoi lauantaina, että NHL:n, NHLPA:n, IOC:n ja IIHF:n välillä on sunnuntaina lääketiedepuhelu, ja Olympiakäsikirja urheilijoille toimitetaan tiistaina.

Komissaari Bettman ja Daly sanoivat, että NHL on tehnyt huomattavan määrän työtä käsitelläkseen terveys- ja turvallisuusnäkökohdat Kiinassa.

– Emme tietenkään pese käsiämme vastuusta huolehtia urheilijoistamme heidän ollessaan paikalla. Se on meille tärkeä prioriteetti ja jaamme sen NHLPA:n kanssa.

– Tietenkin olemme huolissamme ja olemme erittäin ennakoivia varmistaaksemme, että pelaajista pidetään huolta ja että he ovat turvassa. Se on päätös, jossa olemme kunnioittavia, koska teimme sitoumuksen, mutta jos pelaajat päättävät lähteä, sen on tapahduttava sellaisilla ehdoilla, joissa me ja NHLPA olemme varmoja, että pelaajista voidaan pitää hyvää huolta.

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Leijonat

Mainos

NHL

Mainos

Liiga

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Milano-Cortina 2026