Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

KHL

KHL:n palkkakatto pysyy ennallaan – palkkalattia sen sijaan nousi hieman

KHL-peli Moskovassa.
AOP

KHL:n hallituksen kokouksessa oli yhtenä merkittävänä aiheena KHL:n palkkakatto- sekä lattia.

KHL toi viime kaudelle tiukan palkkakaton, jota jokaisen joukkueen oli noudatettava. Palkkakatto on peruspalkan osalta 900 miljoonaa ruplaa eli noin 10,5 miljoonaa euroa joukkuetta kohden. Jokaiseen sopimukseen KHL-joukkueet saavat maksaa myös 20% bonuksia peruspalkan päälle, eli miljoona euroa kaudessa tienaava pelaaja voi käytännössä saada 1,2 miljoonaa euroa palkkaa, kun bonukset otetaan huomioon, mutta bonuksia ei lasketa palkkakattoon.

KHL:ssä on mukana myös palkkalattia, jotta sarjan heikoimpienkin joukkueiden taso saadaan nousemaan ja kilpailua keskikastissa pystytään kasvattamaan. Palkkalattia tälle kaudelle 2021-22 on 315 miljoonaa ruplaa, eli nykykurssilla noin 3,5 miljoonaa euroa.

KHL:ssä on myös sääntö, jonka mukaan alle 21-vuotiaita pelaajia ja heidän palkkojaan ei lasketa mukaan palkkakattoon. Tässä on tarkoituksena se, että KHL saisi pidettyä lahjakkaat venäläispelaajat sarjassa mahdollisimman pitkään mukana ennen siirtymistä NHL:n tai muihin sarjoihin.

Tämä on näkynyt esimerkiksi äärimmäisen rikkaan organisaation eli SKA Pietarin pelaajahankinnoissa, sillä joukkueen kokoonpanossa on tällä hetkellä kymmenen joko vuonna 2000 tai myöhemmin syntynyttä pelaajaa. Näistä merkittävissä rooleissa kokoonpanossa ovvat hyökkääjät Ivan Morozov, Matvei Michkov, Kirill Marchenko, Marat Khusnutdinov ja Nikita Chibrikov sekä puolustajat Danila Galenyuk, Kirill Kirsanov ja Daniil Pylenkov. Lisäksi joukkueella on käytettävissä vuonna 2002 syntynyt huippulupaus, maalivahti Yaroslav Askarov.

Omaamalla paljon nuoria lupauksia ja KHL:ssä pärjääviä pelaajia joukkueelle jää varaa tarjota hyviä sopimuksia kokeneille pelaajille, kun nuorten palkkoja ei huomioida palkkakatossa.

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta KHL