Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

KHL

KHL-kausi käynnistyy – Barys Nur-Sultan laittaa Ortion maaliin ja toivoo parasta

Barys Nur-Sultan juhlii maalia.
AOP

Kiekkofani.com tekee loppukesään ennakot jokaisesta KHL-joukkueesta ennen kuin KHL-kausi 2021-22 käynnistyy syyskuun ensimmäisenä päivänä.

Barys Nur-Sultan on kokenut paljon menetyksiä sitten viime kauden. Joukkueen puolustuksesta käytännössä neljä huippupuolustajaa ovat vaihtaneet maisemaa eikä uusia pelaajia ole tullut ainakaan samassa mittakaavassa takaisin. Lisäksi hyökkäyksestä uupuu kärkiosaamista joskin edelleen ykkös- ja kakkoskenttä on ihan toimivaa valuuttaa paremmassakin ravintolassa.

Kazakstanin pääkaupungista tuleva joukkue näytti viime kaudella vaarallisuutensa. Ensimmäisellä kierroksella joukkue oli lähellä tiputtaa Metallurg Magnitogorskin jatkosta, mutta lopulta paukut eivät aivan riittäneet tiukassa ottelusarjassa voittoon. Barysin menestys on näkynyt myös arvokisoissa, sillä Kazakstanin maajoukkue on ottanut askelia eteenpäin. Sitä auttaa kuitenkin paljon se, että joukkueessa pelaavat ulkomaalaiset ovat saaneet nopealla aikataululla Kazakstanin passia käteensä ja edustusoikeuksia MM-kisoihin, mutta maajoukkueessa on paljon paikallisiakin pelaajia isoissa rooleissa.

Päävalmentaja Juri Mikhailis on ollut hyvin puolustavaa jääkiekkoa peluuttava valmentaja. Äärimmäisen hyvää puolustuspeliä tämä joukkue tulee tarvitsemaan ensi kaudella mikäli pudotuspeleihin Kazakstanissa mielitään.

Joukkueessa viime kaudella löi läpi Matt Frattin ja Curtis Valk. Joukkue menetti toki hyökkäyksestää Kirill Panyukovin Metallurg Magnitogorskin riveihin, joka nousi etenkin pudotuspeleissä isoon rooliin tässä joukkueessa. Käräkikentissä Valk ja Frattin saavat ruotsalaiselta Jakob Liljalta ja kanadalaiselta Christian Thomasilta tulitukea. Lilja pelasi jo viime kaudella joukkueen riveissä, mutta Thomas siirtyi KooKoosta täksi kaudeksi Barysiin. Valmentajan poika Nikita Mikhailisilta odotetaan isoa kautta.

Puolustuksessa Jesse Blacker, Dillon Heatherington, Alex Lintuniemi, Viktor Svedberg ja Leonid Metalnikov ovat poistuneet ja Ruotsista joukkue on tehnyt kaksi täsmähankintaa Olle Alsingin ja SHL:n puolustajien pistepörssin kärkinimen Eric Martinssonin muodossa. Joukkueen puolustus on kaikesta huolimatta heikentynyt ja suurella todennäköisyydellä Darren Dietz saa pelata isoja minuutteja illasta toiseen.

Barys Nur-Sultan on laadukas joukkue ja taistelee pudotuspelipaikasta. Barys on itäisessä konferenssissa kahdeksas, kun runkosarja päättyy.

Potentiaalinen kokoonpano

Jakob Lilja – Curtis Valk – Christian Thomas
Nikita Mikhailis – Cody Kunyk – Matt Frattin
Yegor Petukhov – Arkadi Shestakov – Roman Starchenko
Maxim Musorov – Dmitri Gurkov – Alikhan Asetov

Eric Martinsson – Darren Dietz
Olle Alsing – Yegor Shalapov
Roman Savchenko – Samat Daniyar

Joni Ortio
Nikita Boyarkin

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta KHL