Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

KHL

KHL-kausi käynnistyy – Avtomobilist Jekaterinburg hakee täysosumaa

Jakub Kovar Avtomobilistin maalilla.
AOP - Toni Hekkala

Kiekkofani.com tekee loppukesään ennakot jokaisesta KHL-joukkueesta ennen kuin KHL-kausi 2021-22 käynnistyy syyskuun ensimmäisenä päivänä.

Avtomobilist Jekaterinburg on jo useamman kauden ollut äärimmäisen kova joukkue KHL:ssä ja etenkin runkosarjassa joukkue on saattanut kerätä ison läjän pisteitä, mutta pudotuspeleissä tie on noussut nopeasti pystyyn. Viime kaudella joukkue tippui heti ensimmäisellä kierroksella pois isoista tansseista. Viimeksi Avtomobilist on päässyt jatkoon ensimmäiseltä kierrokselta keväällä 2019 ja se on ainut kevät, kun organisaatio on voittanut pudotuspelikierroksen KHL:ssä.

Kanadalaisella päävalmentaja Bill Petersillä on tällä kaudella normaaliakin suuremmat paineet, sillä nyt on tultava tulosta. GM Oleg Gross teki siirtoja kesällä ja nyt näyttää, että Avtomobilistin hyökkäyksen kärki on entistäkin terävempi. Vielä on toki auki jatkaako Pavel Datsyuk hienoa uraansa, mutta voi hyvin olla mahdollista, että venäläinen kiekkotaituri nähdään vielä kerran kaukalossa.

Avtomobilist on muuttunut paljon kesällä, sillä joukkue hankki paljon uusia pelaajia ympäri KHL:ää riveihinsä. Kärkisenttereiksi on saapunut Ak Bars Kazanista niska-perse -otteella ulos lentäneet Patrice Cormiere ja Stephane Da Costa. Kazanissa vaatimustaso on niin kova, että kaksi kautta ilman mestaruutta saa riittää hyvillekin pelaajille. Alexei Makejev iski viime kaudella hurjat 24 maalia. Jatkuuko tahti on kysymys, jonka monet esittävä Jekaterinburgissa kauden alla.

Puolustukseen tuli pieni muutos, kun Chay Genoway sai lähteä ja Jesse Blacker tuli Barysista tilalle. Vanha ratsu käytännössä vaihdettiin nuorempaan, sillä molemmat ovat laadukkaita kiekollisia puolustajia KHL-tasolle.

Joukkueen maalilla yli 45 starttia ilman loukkaantumisia ottaa jälleen tshekkimaalivahti Jakub Kovar, joka torjui esimerkiksi kaudella 2015-16 60 ottelua runkosarjassa ja joukkue eteni silloinkin pudotuspeleihin, mutta lähtö tuli ensimmäisellä kierroksella. Parhaalla kaudella 2018-19 Kovar torjui 38 voittoa 50 ottelusta. Samalla kaudella joukkue eteni toiselle kierrokselle pudotuspeleissä.

Avtomobilist Jekaterinburg pelaa vahvan kauden, mutta on kovassa idän konferenssissa lopulta kuudes, kun runkosarja päättyy.

Potentiaalinen kokoonpano

Andrei Makeyev – Stephane Da Costa – Shane Prince
Ryan Spooner – Patrice Cormiere – Brooks Macek
Sergei Shumakov – Danil Romantsev – Stanislav Bocharov
Georgi Belousov – Pavel Kulikov – Dmitri Zhukenov

Nikita Tryamkin – Jesse Blacker
Yefim Gurkin – Alexei Vasilevskiy
Zakhar Arzamastsev – Sergei Zborovsky

Jakub Kovar
Vladimir Galkin

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta KHL