Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Muut sarjat

Leijonien kaksinkertainen kultaveskari siirtyy Ruotsiin: “Olin jumissa Pohjois-Amerikassa ilman todellista mahdollisuutta”

Veini Vehviläinen solmi vuoden sopimuksen SHLään
AOP

Veini Vehviläinen on solminut yksivuotisen sopimuksen Brynäs IF:n kanssa. Uudesta sopimuksesta seura tiedotti aikaisemmin tänään.

Vain 24-vuotias Vehviläinen on pelannut upean, nousujohteisen uran. Harmillisesti NHL:ssä näytönpaikat jäivät vähäisiksi. Kuluneella kaudella maalivahti pelasi ensimmäisen ison ottelun rapakon takana, joka ei mennyt aivan putkeen. Ainoaksi jääneessä NHL-ottelussa selän taakse upposi yksi maali, vain viidestä kudista.

Kausi 2020-21 meni pitkälti JYP:n riveissä. Siellä Vehviläinen pelasi 13 ottelua, kiekon jäädessä räpylään 0.896% varmuudella. Nollapelejä kertyi yksi. Otteluita kertyi myös AHL:ssä, Cleveland Monstersin sekä Toronto Marliesin joukkueissa. Pohjois-Amerikasta ei kuitenkaan sitä peli-intoa löytynyt, ja todellisen läpimurron ainekset jäivät vähäiseksi.

-Olin jumissa Pohjois-Amerikassa ilman todellista mahdollisuutta näyttää potentiaalia NHL-tasolla. Tuntui hienolta, kun Brynäs osoitti kiinnostusta minua kohtaan. Olen kuullut, että Gävle on erittäin intohimoinen jääkiekkokaupunki, Vehviläinen kommentoi uutta sopimustaan.

-Veini lukee peliä hyvin. Hän on responsiivinen, teknisesti taitava ja hänellä on nopea sekä mukava torjuntatyyli. Hän on suhteellisen nuori, mutta on silti onnistunut kerryttämään paljon kokemusta. Hänet on nimitetty Suomen liigan parhaaksi maalivahdiksi kaksi kertaa peräkkäin, mikä todistaa hänen kykynsä, sanoi joukkueen päävalmentaja Johan Alcén.

Kuten Alcén mainitsi, on Vehviläinen voittanut kaksi kertaa Liigan parhaalle maalivahdille annettavan Urpo Ylönen -palkinnon. Ensimmäinen palkinto on kaudelta 2017-18, jolloin palkintokaappiin saatiin myös SM-kultaa. Toisen kerran Vehviläinen valittiin Liigan parhaaksi maalivahdiksi heti seuraavalla kaudella, 2018-19.

Jokainen varmasti muistaa Vehviläisen Leijonapaidasta. Veskari oli mukana kultajoukkueessa vuonna 2019. Silloin vyölle kertyi yksi alkulohkon ottelu Yhdysvaltoja vastaan. Toinen MM-kulta on vuodelta 2016, jolloin Vehviläinen oli torjumassa kirkkainta mitalia U20-joukkueessa.

Vehviläinen on Columbus Blue Jacketsin kuudennen kierroksen varaus, vuodelta 2018. Draftissa nuorukainen varattiin numerolla 173. Uran kannalta oli varmasti loistava valinta hakea uutta nostetta Ruotsista. Hyvillä otteilla toinen kerta NHL:ssä on hyvinkin mahdollista, vuoden parin päästä.

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Muut sarjat