Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

NHL

Muistatko nämä NHL:n maaliruiskut – yli 60 maalia kaudessa onnistunut vain kahdelta aktiivipelaajalta!

Steven Stamkos on yksi harvoista aktiivipelaajista, joka on tehnyt yhdellä kaudella yli 60 maalia
AOP

Kaukana ovat ne ajat, kun NHL:ssä pelaajat paukuttivat solkenaan yli 60 maalin runkosarjoja. Tämä on toki ymmärrettävää, onhan maalivahtien varusteet, ja jollain tapaa myös taidot kehittyneet vuosien varrella.

Edellisen kerran 60 maalia meni rikki kaudella 2011-12, kun Tampa Bay Lightningin tähtipelaaja Steven Stamkos nakutti tasan 60 täysosumaa. Kuten arvata saattaa, voitti Stamkos tuona kautena Maurice ”Rocket” Richard Trophyn. Hyökkääjä voitti palkinnon toisen kerran urallaan, ensimmäinen irtosi 51 maalilla kaudella 2009-10.

Alex Ovechkin on toinen aktiivipelaaja, joka on tehnyt yhden kauden aikana yli 60 maalia. Kaudella 2007-08 venäläistähti iski peräti 65 maalia, voittaen Maurice Richard Trophyn ensimmäistä kertaa urallaan. Yhteensä Ovechkin on voittanut parhaalle maalintekijälle myönnettävän palkinnon peräti yhdeksän (9) kertaa. Se on enemmän, kuin kenelläkään muulla NHL-pelaajalla kautta historia.

Suomalaisista aktiivipelaajista eniten maaleja yhdellä kaudella on mättänyt koko kansan suosikki, Patrik Laine. Laine iski kaudella 2017-18 peräti 44 maalia, Winnipeg Jetsin riveissä. Tuloksella suomalainen oli NHL-kauden toiseksi paras maalintekijä, heti Ovechkinin jälkeen. Siitä ei pääse mihinkään, että Laine on edelleenkin potentiaalinen yli 50 maalin mies, ja tuleva Maurice Richard Trophy -voittaja.

Top 8. maalipyssyt yhdellä NHL-kaudella

Lähdetään vielä katsomaan, ketkä ovat tehneet eniten maaleja yhdellä NHL-kaudella kautta historian. Listassa ei olla huomioitu, jos kyseinen pelaaja on tehnyt useammalla kaudella ”ennätyslukemat” taululle.

  1. Wayne Gretzky, 92 maalia (Edmonton Oilers, 1981-82)
  2. Brett Hull, 86 maalia (St. Louis Blues, 1990-91)
  3. Mario Lemieux, 85 maalia (Pittsburgh Penguins, 1988-89)
  4. Phil Esposito, 76 maalia (Boston Bruins, 1970-71)
  5. Alexander Mogilny, 76 maalia (Buffalo Sabres, 1992-93)
  6. Teemu Selänne, 76 maalia (Winnipeg Jets, 1992-93)
  7. Brett Hull, 72 maalia (St. Louis Blues, 1989-90)
  8. Jari Kurri, 71 maalia (Edmonton Oilers, 1984-85)

Edellä mainituista Selänteen 76 maalia on ehdottomasti ikimuistoisin. Upean saavutuksesta tekee se, että kyseessä oli tulokaskausi. Kukaan muu ei ole vielä tähän päivään mennessä pystynyt rikkomaan Selänteen tulokaskauden maaliennätystä – ja tuskin tulee koskaan rikkomaan. Kyseisenä vuonna Calder Memorial Trophy, eli parhaalle tulokkaalle myönnettävä palkinto meni juurikin suomalaisen takataskuun.

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta NHL