Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

NHL

Minnesota Wildin ulosostetuille veteraaneille löytyy ottajia

Ryan Suter oli loistava puolustaja Minnesota Wildissa.
AOP

Minnesota Wild tiputti melkoisen pommin NHL-jääkiekon ihmeellisessä maailmassa tiistaina, kun organisaatio tiedotti ostaneensa ulos puolustaja Ryan Suterin ja hyökkääjä Zach Parisen 13 vuoden mittaiset sopimukset, joita oli vielä neljä vuotta jäljellä.

Yhdeksän vuotta sitten Wild teki isoja ratkaisuja vapailla markkinoilla, kun joukkue hankki kaksi suunnan näyttäjää organisaation riveihin identtisillä sopimuksilla. Parisen ja Suterin tulo Yhdysvaltojen jääkiekkoilun sydämeen teki Wildista paremman joukkueen, mutta menestys kummankin entisen huippupelaajan parhaina pelivuosina jäi saavuttamatta.

Minneapoliksesta kotoisin oleva 37 vuotta täyttävä Parise oli juuri isoa sopimustaan edellisellä kaudella pelannut Stanley Cup -finaaleita New Jersey Devilsin kapteenina Los Angeles Kingsia vastaan. Hyökkääjällä oli alla 69 pisteen runkosarja ja uransa kolmanneksi tehokkain kausi. Sitten Pariselle lyötiin käteen 13 vuoden sopimus, eikä hyökkääjä enää kertaakaan ollut piste per peli pelaaja urallaan Wildissa, jota hän oli kaksi kertaa aiemmin ollut Devilsin riveissä.

Madisonista kotoisin oleva 36-vuotias Suter oli noussut yhdessä Shea Weberin kanssa Nashville Predatorsin kärkipuolustajaksi, mutta puolustaja ei enää saanut haluamaansa jatkosopimusta hänet varanneen seuran kanssa. Wild iski puolustajaan kiinni vapailla markkinoilla ja Suter nousi organisaation tärkeimmäksi yksittäiseksi pelaajaksi.

Kummankin huippupelaajan ura Wildissa tuli ennen aikojaan päätökseen, mutta se ei tarkoita sitä etteikö pelaajat kiinnostaisi vapailla markkinoilla. Parisea oltiin jo 1,5 vuotta sitten siirtämässä New York Islandersiin pelaajakaupassa, joka kariutui viime metreillä. Nyt GM Lou Lamoriellolla on mahdollisuus saada luottohyökkääjänsä Devilsin ajoilta takaisin kevyellä sopimuksella.

Suter kellotti menneellä kaudella vielä keskimäärin yli 22 minuutin peliaikaa Wildin puolustuksessa ollen kolmanneksi eniten peliaikaa saanut puolustaja. Jokaisella aiemmalla Wild-kaudella Suter keräsi eniten peliaikaa. Parhaimmilla kausilla puolustaja pelasi yli 29 minuuttia ottelua kohden.

Nyt Suter on vapaa pelaaja tekemään sopimuksen mihin tahansa NHL-joukkueeseen. Vaihtoehtona on tehdä esimerkiksi Tampa Bay Lightningiin miljoonalla dollarilla vuoden mittainen sopimus tai vaihtoehtoisesti johonkin toiseen joukkueeseen kahden vuoden ja kahdeksan miljoonan arvoinen sopimusta, josta pelaaja voidaan kaupata siirtojen takarajalla Stanley Cupista todellisesti taistelevaan joukkueeseen.

Rahan takia ei kummankaan pelaajan enää tarvitse pelata. He voivat pelata vain mestaruudesta ja Wildin ulososto mahdollistaa sen näille pelaajille, sillä Wildissa Stanley Cupia juhlita vielä vuosiin.

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta NHL