Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

NHL

Bill Guerin löi kunnarin Eriksson-Ekin sopimuksen kanssa

Wild juhlii.
AOP

Minnesota Wild on uusiutumassa kovaa tahtia. Joukkueen uusi GM Bill Guerin on parin vuoden ajan tehnyt joukkueen kanssa äärimmäisen hyvää työtä ja pikku hiljaa joukkueessa alkaa näkyä jälleen elon merkkejä.

Suurin yksittäinen muutos mikä tapahtui viime kaudella verrattuna aiempii kausiin oli se, että joukkueen varaama Kirill Kaprizov saapui ison meren yli Venäjältä NHL:n ja pelasi vahvan tulokaskauden maailman parhaassa kiekkoliigassa voittaen Calder Trophyn ylivoimaisesti.

Kaprizov toi joukkueeseen uniikkia taitoa eikä Wild ollut enää se tylsä vahvasti puolustava joukkue, joka vaatii voittamiseen täydellistä maalivahtipeliä ja vähän tuuria.

Kaprizovilla ei ole vielä sopimusta ensi kaudesta, mutta sopimus saattaa tulla eetteriin hyvinkin nopeasti. Guerinillä oli tähän kesään tultaessa kolme pelaajaa prioriteettilistalla kärjessä. Joel Eriksson-Ek, Kevin Fiala ja Kaprizov. Sveitsiläiseltä ja venäläiseltä vielä sopimukset puuttuu, mutta laadukkaaksi kahdensuunnan keskushyökkääjäksi kasvanut Eriksson-Ek sai Wildin kannalta täydellisen sopimuksen toissapäivänä.

Eriksson-Ek kirjoitti kahdeksan vuoden lapun organisaation kanssa ja palkan keskiarvo on 5,25 miljoonaa dollaria kaudesta. Eriksson-Ek ei saa yhtään allekirjoitusbonuksia eikä sopimus sisällä Capfriendly.com -sivuston mukaan edes siirtämisen estäviä pykäliä.

Joukkueen tämän hetken paras keskushyökkääjä on siis sidottu maltillisella palkalla useaksi vuodeksi organisaatioon ja lähitulevaisuudessa palkkakaton noustessa sopimus vain paranee vanhetessaan. Ruotsalaisella on ikää kuitenkin vasta 24 vuotta.

Ruotsalaiskeskushyökkääjä on tällä hetkellä joukkueensa ykkössentteri. Lupaava itävaltalainen Marco Rossi debytoinee NHL:ssä ensi kaudella ja nousee toiseksi kärkisentteriksi Wildissa todennäköisesti kahden vuoden sisällä.

Mikäli Wildin rakennusprojekti toimii lähivuosina kuten se on tähänkin asti toiminut, niin olettaa sopii, että neljän tai viiden vuoden päästä Eriksson-Ek on valahtanut NHL:n mittapuulla TOP-5 keskushyökkääjäksi, kun puhutaan kakkos- tai kolmoskentän keskushyökkääjistä.

Jo menneellä kaudella ruotsalainen oli Selke-äänestyksen neljäs Aleksander Barkovin, Mark Stonen ja Patrice Bergeronin jälkeen.

Guerin on rakentamassa Wildista kirjaimellista kestomenestyjää.

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta NHL