Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Liiga

Leijonista ja Tapparasta tuttu valmentajalegenda täyttää 70-vuotta

Rauno Korpi 70v
AOP

Valmentajalegenda Rauno Korpi täyttää tänään 70-vuotta. Korpi muistetaan etenkin Tapparan 80-luvun dynastiasta, joka tuotti seuralle kolme mestaruutta putkeen vuosina 1986 – 1988.

Päävalmentajana Korpi esiintyi yhteensä 444:ssä SM-liigaottelussa. Kotimaassa hän edusti seurajoukkuetasolla ainoastaan Tapparaa, mutta uran loppupuolella Korpi piipahti myös Itävallan ja Sveitsin pääsarjoissa.

Korpi on ollut monipuolisesti mukana myös maajoukkuepuolella. Kovimpana meriittinä on miesten maajoukkueen päävalmentajana työskentely vuosina 1986 – 1988. Suomi jahtasi 80-luvulla vielä ensimmäistä arvokisamitaliaan ja etenkin Moskovan kisat keväällä 1986 jäivät korpeamaan pitkäksi aikaa.

Suomi johti mitalisarjan ottelua Ruotsia vastaan kahdella maalilla 44 sekuntia ennen loppua. Ruotsi kuitenkin punnersi pelin tasoihin. Tappiot Neuvostoliitolle ja Kanadalle tarkoittivat sitä, että Suomi jäi pronssimitaleista vain yhden pisteen päähän. Ilman Ruotsin viimeisen minuutin kiriä Suomi olisi ollut sensaatiomaisesti hopealla.

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Liiga