Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

NHL

Rantasen tehoilua ei voi enää käsittää – kukaan muu NHL-pelaaja ei ole yltänyt samaan 2000-luvulla

Mikko Rantasella on menossa huima 16 ottelun pisteputki NHLn pudotuspeleissä
AOP

Coloradon ykkösvitjassa komeileva Mikko Rantanen pelasi upean runkosarjan, ja sama tahti on jatkunut pudotuspelien puolella. Runkosarjassa Rantanen tehoili 66 tehopistettä pelatun 52 ottelun aikana. Kauden 2020-21 pudotuspeleissä tehoja on kertynyt kuuden ottelun jälkeen 3+7=10.

Pistetahti on ollut hurjaa, myös tilastojen valossa. Rantanen on tehnyt tehopisteitä 16:ssa pudotuspeliottelussa peräkkäin, useamman kauden aikana – kukaan muu ei ole pystynyt samaan koko 2000-luvun aikana. Tuona aikana tehoja on kertynyt 9+17=26, eli keskiarvolla 1.625 pistettä ottelua kohden.

Jos mietitään koko NHL:n historiaa, on vain viidellä pelaajalla ollut pidempi pisteputki pudotuspeleissä kuin Rantasella. Nämä legendaariset pelaajat ovat Bryan Trottier (27 ottelun pisteputki), Gordie Howe (22), Al MacInnis (19), Phil Esposito (18) sekä Wayne Gretzky (18). Gretzky pelasi uransa aikana kyseisen 18 ottelun pisteputken peräti kolme kertaa.

Suomalaisista toiseksi pisin pisteputki on Teemu Selänteellä, joka teki pisteitä 10:ssä pudotuspeliottelussa peräkkäin (vähintään kahden kauden aikana). Selänteen pisteputki syntyi 2009-2013 välisenä aikana, Anaheim Ducksin riveissä.

Rantanen on enää kahden ottelun päässä jaetusta neljännestä sijasta. Colorado johtaa pudotuspelien toisen kierroksen ottelusarjaa 2-0 lukemin -tämä tarkoittaa sitä, että Rantasella on edessä vähintään neljä pudotuspeliottelua tällä kaudella. Se toteutuu silloin, jos Vegas voittaa neljä ottelua peräkkäin, päättäen Coloradon kauden.

“Parhaimmassa” skenaariossa Rantanen pelaa tällä kaudella vielä 19 pudotuspeliottelua, eli nykyinen ottelusarja, semifinaalit sekä Stanley Cup ratkeaisi Coloradon hyväksi aina vasta seitsemännessä kohtaamisessa. Jos suomalaishyökkääjä tekee pisteen jokaisessa ottelussa, olisi pisteputki 37 ottelun mittainen – tähän ei olisi kukaan yltänyt NHL:n yli 100 vuotisen taipaleen aikana.

Tämä toki on epätodennäköistä, mutta kaikki on mahdollista. Rantasen on pysyttävä toki myös terveenä ja pelikuntoisena, mikä on tietysti kaikkein tärkein asia.

Seuraavan kerran Colorado nousee askiin jo tulevana yönä, kun se kohtaa Vegasin otteluparin kolmannessa ottelussa. Odotetaan innolla yön ottelua, ja katsotaan jatkaako Rantanen huimaa pisteputkeaan.

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta NHL