Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

MM-kisat 2024

Leijonien alkulohko on epätasainen, mutta lepsuiluun ei ole varaa

Marko Anttila nähdään jälleen MM-kisoissa
AOP

Suomi aloittaa MM-kisat lauantaina Yhdysvaltoja vastaan. Suomi joutuu heti kovaan testiin, sillä Yhdysvallat on yksi lohkon ennakkosuosikeista yhdessä Suomen ja Kanadan kanssa.

Suomi lähtee avausotteluun kuitenkin ennakkosuosikkina. Yhdysvaltojen joukkueessa pelaa 16 NHL-pelaajaa, mutta supertähtiä ei joukkueessa vilise. Pisteiden valossa parhaan kauden pelasi Dallasin Jason Robertson, joka iski 51 ottelussa 17 + 28 = 45 tehopistettä.

Suomen urakka jatkuu sunnuntaina Kazakstania vastaan. Kazakstan luetaan pääsarjan kääpiöihin, mutta nimilista vilisee pitkän linjan KHL-pelaajia. Pääsarjasta ei tällä kaudella putoa joukkueita, joten altavastaajat pääsevät pelaamaan ilman paineita.

Kolmannessa ottelussa vastaan luistelee Norja. Vuonomaa on sijoittunut viime vuosina tasaisesti kymmenennen sijan kieppeille. Edellinen pudotuspelipaikka on kuitenkin jo kymmenen vuoden takaa.

Neljäs ottelu pelataan ensi viikon torstaina Italian kriisijoukkuetta vastaan. Italian leiriryhmässä todettiin kymmenen koronavirustartuntaa. Ryhmän koko on ainoastaan 23 pelaajaa, eli neljä alle maksimimäärän. Nimilista ei muutenkaan vakuuta ja olisi yllätys, jos Italialla ei olisi alkulohkon jälkeen saappaat märkinä.

Viides vastustaja on vaarallinen Saksa. Pyeongchangin Olympialaisissa Saksa oli lähellä hurjaa sensaatiota, kun se taipui vasta finaalin loppuhetkillä Venäjälle. Viime MM-kisoissa Suomi hävisi alkusarjassa Saksalle lukemin 2 – 4, joten lepsuiluun ei missään nimessä ole varaa. Saksan päävalmentaja on Toni Söderholm ja pelaajien osalta johtotähtiä ovat NHL-avut Lean Bergmann ja Tobias Rieder.

Kuudes taistelu käydään Latviaa vastaan. Kotikisoissaan pelaava Latvia ei näillä näkymin saa apua yleisöltä, sillä Latvian kehnon koronatilanteen vuoksi ottelut pelataan todennäköisesti tyhjille katsomoille. Tilanne kuitenkin elää jatkuvasti. Suomen ja Latvian kohtaamiseen on vielä puolitoista viikkoa aikaa ja kisajärjestäjät ovat ilmoittaneet olevansa valmiita nopeisiin toimenpiteisiin.

Alkusarjan viimeinen ottelu on edellisten kisojen finaalin uusinta. Kanada on vedonlyöntiyhtiöiden mukaan turnauksen toisiksi paras joukkue Venäjän jälkeen. Kanadan kokoonpano koostuu lähes kokonaan NHL-pelaajista, mutta Yhdysvaltojen tapaan supertähtiä ei juurikaan ole. Joukkueen keski-ikä on ainoastaan 23,9 vuotta ja se on kerännyt runsaasti kritiikkiä Kanadassa.

Lohkon suurimmat suosikit ovat Kanada, Suomi ja USA. Neljäs pudotuspelipaikka ratkaistaan todennäköisesti Saksan, Latvian ja Norjan kesken.

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta MM-kisat 2024