Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

CHL

Suomi on vaarassa menettää kiintiöpaikan CHL:ssä – ensi kauden menestyksellä valtava merkitys

Suomi vaarassa menettää kiintiöpaikan CHL:ssä
AOP

Champion Hockey Leaguen suomalaisjoukkueet kaudeksi 2021 – 2022 varmistuivat eilen, kun Tappara kukisti KalPan puolivälieräsarjassa. Ensi kaudella monikansallista CHL:ää pelaavat Tapparan lisäksi Lukko, HIFK ja TPS.

Kansallisten liigojen kiintiöpaikkojen määrän ratkaisee liigan sijoitus CHL:n rankingissa. Kaksi kärkiliigaa saavat viisi edustuspaikkaa, sijoilla 3 – 4 olevat saavat neljä paikkaa ja sijoilla 5 – 6 olevat kolme paikkaa. Loput kahdeksan paikkaa jaetaan pienempien liigojen edustajille.

Suomi on ensi kauteen lähdettäessä rankingin sijalla neljä – Ruotsin, Sveitsin ja Saksan liigojen takana. Viidennellä sijalla oleva Tshekin liiga vaanii ainoastaan kahden ranking-pisteen päässä. Ranking muodostetaan neljän edellisen kauden CHL-menestyksen perusteella, niin että viimeisintä kautta painotetaan eniten.

Suomen matka alaspäin on lyhyempi kuin ylöspäin. Teoriassa täydellisellä kaudella Suomi voi nousta rankingissä jopa toiseksi, mutta tämä vaatisi oman menestyksen lisäksi sveitsiläisten konttaamista. Viidenneksi putoamiseen puolestaan uhkaa, jos tsekkiläiset menestyvät edes hieman suomalaisia paremmin.

Ensi kaudella joukkueet pelaavat oman menestyksen lisäksi myös kotimaisen Liigan kunniasta. Putoaminen viidenneksi tarkoittaisi yhden kiintiöpaikan menettämistä.

Koronapandemia perui CHL:n tämän kauden osalta kokonaan, mutta tuleva kausi on tarkoitus viedä läpi normaalisti. Ruotsalaiset ovat dominoineet sarjaa, sillä kuudesta mahdollisesta mestaruudesta neljä on karannut länsinaapuriin. Toistaiseksi ainoa suomalaisvoittaja on JYP, joka nosteli kannua kauden 2017 – 2018 päätteeksi. Sarjan menestynein seura on Frölunda HC, joka on juhlinut CHL:n voittoa jo kolme kertaa.

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta CHL