Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

NHL

Hurja rajapyykki! – suomalainen NHL-tähti uskomattomaan saavutukseen

Dallas Starsin suomalaistähti Esa Lindell.
AOP

NHL:ssä läntisen konferenssin voitosta taisteleva Dallas Stars on ollut jo vuosia suomalaisten pelaajien suosiossa. Yksi näistä suomalaisista pelaajista on 30 vuotta täyttävä Esa Lindell, joka on pelannut koko pitkän NHL-uransa Teksasin osavaltion sydämessä.

Dallas Starsia koko NHL-uransa edustanut Helsingistä kotoisin oleva Helsingin Jokerien kasvatti Esa Lindell saavutti NHL:ssä hurjan rajapyykin. Lindell pelasi varhain maanantaiaamuna Suomen aikaa uransa 600. ottelun NHL:n runkosarjassa. Stars varasi Lindellin kesän 2012 NHL:n varaustilaisuudessa kolmannella kierroksella 74. vuorolla.

190 senttiä pitkä ja sata kiloa painava vasemmalta laukova peruspuolustaja on urallaan iskenyt 49 maalia ja yhteensä 190 tehopistettä 600 otteluun. 190’n pisteen puolustaja keräsi nimenomaan 600. ottelussa Colorado Avalanchea vastaan, kun Stars juhli voittoa.

Lindell on tällä kaudella kerännyt yhteensä 25 tehopistettä. Parhaalla kaudellaan NHL:ssä peruspuolustajaksi muovautunut pelaaja on kerännyt 32 pistettä. Lindellin piste-ennätys on kaudelta 2018-19, kun 82 otteluun puolustaja iski 11 maalia ja keräsi 21 syöttöpistettä.

Kahdeksalla täydellä NHL-kaudellaan puolustaja on pelannut keskimäärin 22 minuuttia ottelua kohden. 600 otteluun puolustaja on blokannut kiekon lähes 1100 kertaa.

Maajoukkueessa Lindell on saavuttanut maailmanmestaruuden keväällä 2022. Suomi juhli MM-kultaa Tampereella pelatuissa kisoissa johon Starsista Lindellin lisäksi liittyi Miro Heiskanen vahvistamaan kesken turnauksen joukkuetta.

Urallaan reilut 30 miljoonaa dollaria pelaamalla tienannut suomalainen omaa nykyistä sopimustaan vielä yhden kauden ajan. Lindell tienaa tällä hetkellä keskimäärin 5,8 miljoonaa dollaria kaudesta.

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta NHL