Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Leijonat

Onko tässä Leijonien maalitykki MM-kisoihin? – ”Alla huima kausi…”

Joel Armia on tehnyt pudotuspeleissä nyt viisi maalia.
AOP

Jääkiekon MM-kisat pelataan tänä vuonna Tshekissä. Tshekissä pelipaikkoina toimivat pääkaupunki Praha ja pienempi kaupunki Ostrava. Suomen jääkiekkomaajoukkue lähtee turnaukseen jälleen yhtenä suurimmista mestarisuosikeista. Viime kevään MM-kisoissa joukkue hyytyi puolivälieriin Tampereella pelatuissa kisoissa.

Jukka Jalosen valmentama Suomen jääkiekkomaajoukkue tavoittelee kevään MM-kisoissa paluuta mitalikantaan. Jalosen valmennuksessa lähtee samalla viimeinen vuosi Leijona-kiekkoa, sillä kaudesta 2024-25 eteenpäin maajoukkueen päävalmentajana toimii Tampereen Ilvestä tällä kaudella valmentanut Antti Pennanen.

Leijonilla on mahdollisuus jälleen saada kovia pelimiehiä mukaan MM-kisoihin, sillä useampi suomalaisia sisältävä NHL-joukkue on jäämässä ulos pudotuspeleistä. Yksi tällainen joukkue on Montreal Canadiens. Canadiensin kausi on ollut odotettu. Martin St. Louisin valmentama miehistö on kerännyt yhteensä 29 voittoa 75 otteluun ja on NHL:n itäisen konferenssin toiseksi viimeisenä tasapisteissä Ottawa Senatorsin kanssa.

Canadiensin tehokkain pistemies on tällä kaudella ollut kapteeni ja ykkössentteri Nick Suzuki. Kanadalaistähdellä on koossa 32 maalia ja yhteensä 72 tehopistettä.

Joukkueen kolmanneksi tehokkain maalintekijä on ollut potentiaalinen Leijona-vahvistus eli MM-kultaa urallaan voittanut Joel Armia. 31 vuotta toukokuun lopulla täyttävä Porista kotoisin oleva laitahyökkääjä on vaikean alun jälkeen paukuttanut 16 maalia ja yhteensä 22 tehopistettä.

16 maalilla Armia sivuaa yhden kauden maaliennätystään NHL:ssä, mikä voi vielä mennä rikki loppukauden aikana. Suomalaisen historiaan nähden alla on siis huima kausi. Hyökkääjällä on vielä vuosi nykyistä sopimusta Canadiensin kanssa jäljellä, joten sopimusneuvottelut eivät ole esteenä MM-kisoihin lähdölle.

Isokokoinen voimahyökkääjä on edustanut Leijonia kaksissa edellisissä MM-kisoissa. 18 otteluun on syntynyt seitsemän maalia ja yhteensä 11 tehopistettä.

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Leijonat