Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

NHL

Jokereissa loistanut suomalaistähti tehokkaana! – Käynnissä uran paras NHL-kausi

Seattle Krakenin Eeli Tolvanen pelaa uransa parasta jääkiekkoa NHL:ssä.
AOP

NHL:ssä on nähty vuosien varrella lukuisia suomalaiskiekkoilijoita. Yksi todella suurten odotusten kera NHL:n varattu pelaaja on Eeli Tolvanen, joka on hakenut sarjassa paikkaa pitkään. Kesken viime kauden Tolvanen vaihtoi maisemaa Nashville Predatorsista Seattle Krakenin riveihin. 1,5 kauden aikana siirto on ollut Tolvaselle erittäin hyvä.

Dave Hakstolin valmentama Seattle Kraken otti keskiviikon vastaisena yönä Suomen aikaa todella tylyn kotivoiton NHL:ssä. Kraken kaatoi toisen Tyynenmeren divisioonan heikon joukkueen eli Anaheim Ducksin. Kraken oli ottelussa Greg Croninin valmentamaa miehistöä parempi lopulta 4-0 -lukemin.

Krakenin ykköstähti ottelussa oli kolmen tehopisteen iltaa viettänyt Eeli Tolvanen. Tolvanen laukoi ottelussa maalin ja teki esityön kahteen osumaan. Viime kaudella vuoden tulokkaaksi valittu Matty Beniers iski maalin ja teki esityön suomalaishyökkääjän tavoin kahteen maaliin. Muista maaleista vastasivat ylivoimalla Oliver Björkstrand ja Jordan Eberle.

Krakenin maalilla Joey Daccord torjui kauden helpoimman nollapelin tarviten tähän vain 12 torjuntaa.

Tolvanen nosti avauserän maalillaan koko kauden maalisaldon 16 osumaan ja kahdella syötöllä pistesaldon runkosarjassa 39’n. Tämä on suomalaishyökkääjän yhden kauden ennätys. Viime kaudella entinen ykköskierroksen varaus iski Nashville Predatorsin ja Krakenin riveissä yhteensä 18 maalia runkosarjaan sekä yhteensä 31 tehopistettä.

Viime kevään pudotuspeleissä Tolvanen pelasi kaikki Krakenin 14 ottelua ja viimeisteli kolme maalia sekä yhteensä kahdeksan tehopistettä. Hakstolin valmennuksessa suomalaishyökkääjän peli on noussut uudelle tasolle. Tolvanen on muodostanut vahvan kolmoskentän yhdessä Stanley Cup -voittaja Yanni Gourden ja tanskalaishyökkääjä Björkstrandin kanssa.

Tolvasen tämän hetken sopimus loppuu tähän kesään. Kesällä suomalainen on rajoitettu vapaa agentti, joten neuvotteluoikeudet pysyvät Krakenilla, vaikka sopimusta ei ennen heinäkuun ensimmäistä päivää syntyisikään. Tolvanen on nykyisillä näytöillä myös erinomainen pelaaja kaupattavaksi, sillä Krakenilla on leveyttä laitahyökkääjäosastolla riittämiin ja jokin menestystä tavoitteleva joukkue voisi kaivata Tolvasen apuja kakkos-kolmoskentässä.

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta NHL