Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

NHL

San Jose Sharksilla kahden vuoden putsausoperaatio – Mikael Granlund merkittävässä roolissa

San Jose Sharksin Mikael Granlund.
AOP

NHL:ssä muutaman edellisen kauden ajan heikoimpiin organisaatioihin menestyksen osalta ajautunut San Jose Sharks on todella syvässä päässä. Joukkueen GM:ksi reilu vuosi sitten palkattu Mike Grier on pistänyt tuulemaan ja organisaatiota on putsattu vanhoista pölyistä urakalla. Pölyjen pyyhkimistä on vielä ainakin kaksi vuotta jäljellä, jonka jälkeen Sharksin uskotaan nousevan takaisin vakavasti otettavien NHL-joukkueiden joukkoon.

Mike Grier tuli San Jose Sharksin organisaatioon Doug Wilsonin paikalle GM:ksi heinäkuussa 2022. Grier on aloittanut työn todella säälimättömällä asenteella, sillä Grierin aikana joukkueesta on poistunut pelaajakauppojen myötä ykkössentteri ja kaksi kiekollista puolustajaa.

Grier kauppasi ensitöikseen Brent Burnsin Carolina Hurricanesiin ja tästä vuotta myöhemmin lähti myös Erik Karlsson. Tuorein kauppa tapahtui siirtojen takarajalla, kun tshekkihyökkääjä Tomas Hertl matkasi Vegas Golden Knightsin riveihin hyvinkin kevyeen hintaan.

Jokaisen entisen Sharksin tähtipelaajan palkkaa organisaatio maksaa vielä vuosia. Ensi kaudella pelaajille Sharks maksaa reilut 5,6 miljoonaa dollaria, mutta kaudesta 2025-26 eteenpäin palkanpidätyksiin menee 2,88 miljoonaa dollaria. Sharks maksaa myös maalivahti Martin Jonesin ulosostosta tullutta sakkoa 1,66 miljoonaa dollaria kauteen 2026-27 asti.

Paluu pudotuspeleihin, kun kanadalaispelaajan sopimus päättyy?

Sharksin GM Grierillä on tällä hetkellä selvä kuvio joukkueen tulevaisuuden rakentamisen suhteen. Joukkue joutuu tulemaan toimeen vielä kaksi vuotta puolustaja Marc-Edouard Vlasicin sopimuksen kanssa, jonka arvo kautta kohden on seitsemän miljoonaa dollaria. Kun Sharksin seuralegendan sopimus ja samalla todennäköisesti ura päättyy siirtyy Grier seuraavaan vaiheeseen.

Sharksilla on kahteen seuraavaan varaustilaisuuteen eli kesille 2024 ja 2025 yhteensä neljä ykköskierroksen varausvuoroa sekä kahdeksan vuoroa kolmelle ensimmäiselle kierrokselle. Näillä vuoroilla Sharks pyrkii kiinnittämään lupaavia pelaajia mukaan ohjelmaan, jotka auttavat kausista 2025-26 ja 2026-27 eteenpäin joukkuetta menestymään.

Kahdella seuraavalla kaudella joukkue pyrkii ajamaan kokeneiden pelaajien avulla omaa nuorisokaartia sisään ja rakentamaan runkoa kohti tulevaisuutta.

Tässä vaiheessa suomalaishyökkääjä Mikael Granlund nousee isoon rooliin. Kokenut kaksinkertainen jääkiekon maailmanmestari pelaa Sharksissa vielä ensi kauden viiden miljoonan dollarin sopimuksella mikäli suomalainen ei halua siirtoa kesällä eteenpäin. Granlund on pelannut viime kausiin parasta jääkiekkoaan NHL:ssä tällä kaudella ja löytänyt omanlaisen kodin San Josesta. Entinen ykköskierroksen varaus on 50 otteluun iskenyt 40 tehopistettä.

Granlundin lisäksi ensi kaudella isossa roolissa Sharksissa on kapteeni Logan Couture, jos kanadalaishyökkääjä on pelikunnossa. Couture on pelannut tällä kaudella vain kuusi ottelua.

Isoja sopimuksia syömään?

Sharksin nuorista ja lupaavista pelaajista ruotsalaishyökkääjä William Eklund on tällä kaudella tehnyt hyviä tehoja. Eklundilla on koossa yhteensä 30 tehopistettä 61 otteluun. Lisäksi AHL:ssä läpi kauden pelannut Thomas Bordeleau on päässyt pelaamaan tällä kaudella NHL:n puolella. Ensi kaudeksi rooli todennäköisesti kasvaa.

Venäläishyökkääjä Daniil Gushchin rikkoo AHL:ssä toista kautta putkeen 40 tehopisteen rajan heikossa San Jose Barracudassa. Entisen kolmoskierroksen varauksen uskotaan pelaavan ensi kaudella NHL:ssä täysipäiväisesti. Kahteen kauteen NHL-otteluja on kertynyt vain neljä kappaletta.

Sharks haluaa varmasti ympäröidä nuoria pelaajia kokeneilla pelaajilla. On myös mahdollista, että Grier kerää NHL:n muista organisaatioista ylihintaisia pelaajia Sharksin riveihin kahdeksi seuraavaksi kaudeksi, sillä joukkueelta löytyy palkkatilaa yli 30 miljoonaa dollaria. Tämän varjolla Sharks voi saada lisää varausvuoroja, jotka ovat tulevaisuutta varten äärimmäisen tärkeitä.

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta NHL