Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Liiga

Liiga on nuorten tähtien sarja – ”Uskomattomat tehot…”

Ilveksen hyökkääjälupaus Jani Nyman.
AOP

Liigassa pelataan kauden 2023-24 runkosarja päätökseen tiistaina täydellä ottelukierroksella. Vain sarjassa sijalle 12 jäävä KooKoo ei pelaa, mutta muut joukkueet ovat tulessa. Suomen jääkiekon pääsarja on muuttunut viimeisen kymmenen vuoden aikana kasvattajasarjaksi, josta pelaajat ponnistaa kohti isompia kaukaloita. Se näkyy myös nuorten pelaajien määrässä sarjassa. Tällä kaudella lukuisat NHL-varaukset ovat loistaneet Liiga-kaukaloissa.

Kun Liigan runkosarjaa on jäljellä enää yksi kierros, niin sarjan pistepörssin voitosta taistelu käy tiiviinä. Sarjan pistepörssin tulee viemään nimiinsä joko JYP:n Jerry Turkulainen tai Ilveksen Oula Palve. Turkulaisella on kasassa 62 pistettä ennen runkosarjan viimeistä kierrosta ja Palveella 61 pistettä. Kolmantena on Ilveksen Eemeli Suomi 58 pisteellä ja neljäntenä Tapparan Anton Levtchi 57 pisteellä.

Huippulupaukset odottaa NHL-varausta

Liigan alle 20-vuotiaiden pistepörssi on täysin oma tilastonsa ja siellä voitto lienee ratkennut jo ennen viimeistä kierrosta. Palven ja Suomen joukkuekaveri, Seattle Krakenin varaama Jani Nyman johtaa alle 20-vuotiaiden piste- ja maalipörssiä ylivoimaisesti. Nymanilla on kasassa hurjat 23 maalia ja yhteensä 40 tehopistettä 47 otteluun.

Toisena pistepörssissä on kesällä NHL:n ykköskierroksella varattava Konsta Helenius. Mikkelin Jukurien laitahyökkääjä on iskenyt 50 otteluun 14 maalia ja yhteensä 36 tehopistettä. Heleniuksen kovuutta korostaa se, että loistavan laukauksen omaava oikealta laukova laitahyökkääjä on vasta 17-vuotias ja kaksi vuotta Nymania nuorempi ylöjärveläislupaus.

Kolmas vähintään 30 tehopistettä iskenyt hyökkääjä on Porin Ässien superlupaus Lenni Hämeenaho. New Jersey Devilsin varaama laitahyökkääjä on iskenyt 14 maalia ja yhteensä 30 pistettä 45 otteluun.

Ensi kesänä NHL:n varaustilaisuudessa saatetaan varata myös 2004 vuonna syntyneet hyökkääjät. JYP:n Jere Lassila on pelannut vahvan kauden heikossa joukkueessa. 45 otteluun Nuorten Leijonien kapteeni on iskenyt kuusi maalia ja yhteensä 26 tehopistettä. Lappeenrannan SaiPaa edustava Janne Naukkarinen on iskenyt 38 otteluun kuusi maalia ja 20 pistettä.

Kuudes vähintään 20 pisteen mies on Tapparasta ison roolin ottanut monipuolinen Columbus Blue Jacketsin varaus Oiva Keskinen. Keskinen on iskenyt 53 otteluun 26 tehopistettä.

TPS:ää edustava isokokoinen 187 senttiä pitkä vaasalaislähtöinen laitahyökkääjä Emil Hemming odottaa Heleniuksen tavoin varausta ensi kesän NHL:n varaustilaisuuteen. Oikealta laukova Hemming on iskenyt Liigassa seitsemän maalia ja yhteensä 11 tehopistettä 39 otteluun. Nuorten SM-sarjassa TPS:n riveissä hyökkääjä on tehnyt 11 maalia 13 otteluun.

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Liiga