Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

NHL

Barry Trotzin suunnitelmat etenee! – Nashvillessä vielä kaksi vuotta tuskien taivalta

Nashville Predatorsin Juuse Saros jäi yksin Winnipeg Jetsiä vastaan.
AOP

NHL:ssä kestomenestyjiin lukeutuva Nashville Predators siirtyi viime keväänä uuteen aikaan, kun Barry Trotz otti GM:n paikan. Aiemmin Predatorsin GM:nä oli toiminut seuran ensimmäisestä päivästä alkaen David Poile, joka jäi käytännössä eläkkeelle. Poile vaikuttaa edelleen taustalla Trotzin neuvonantajana. Trotzin ensimmäinen kausi GM:nä on sujunut erinomaisesti.

Andrew Brunetten valmentama Nashville Predators on pelannut todella vahvan runkosarjan. Predatorsin menestys on ollut suuri yllätys, sillä joukkuetta vietiin kesällä rajusti uudelleenrakennuksen pariin. GM:ksi palkattu Barry Trotz osti Matt Duchenen sopimuksen ulos ja kauppasi puolikkaalla palkalla Ryan Johansenin eteenpäin tehden joukkueen hyökkäykseen tilaa.

Duchene pelaa tällä hetkellä loistavaa jääkiekkoa Dallas Starsissa ja Johansen kaupattiin Colorado Avalanchen riveistä eteenpäin, kun kanadalaisveteraani oli liian heikko pelaaja Avalanchen systeemiin.

Nämä Trotzin tekemät siirrot vaikuttavat isosti vielä kaksi seuraavaa kautta, sillä Johansenin palkasta neljä miljoonaa dollaria on vielä ensi kauden Predatorsin kontolla ja Duchenen ulosostosta ensi kaudella vaikutus on 5,5 miljoonaa dollaria, ja tämän jälkeen 6,5 miljoonaa dollaria. Näiden poistumisten jälkeen tilanne helpottuu merkittävästi.

Hyviä liikkeitä siirtojen takarajalla

Trotz kauppasi NHL:n siirtojen takarajalla luottopelaajista Yakov Treninin Avalancheen, mutta hankki lisää monipuolisuutta hyökkäykseen. Tätä tuovat Jason Zucker, Anthony Beauvillier ja Wade Allison. Beauvillieristä ja Zuckerista Trotz maksoi myöhäiset varausvuorot, ja Allison saapui Treninin saappaisiin vaihdossa Denis Gurianoviin.

Pelaajasiirrot tarkoittivat sitä, että joukkue pystyi luomaan lisää palasia tulevaisuuteen, mutta myös jatkamaan taistelua paikasta pudotuspeleissä, mikä olisi tämän kauden Predatorsille jättimäinen voitto.

Ensi kaudeksi joukkueella on sopimuksia vain harvojen hyökkääjien kanssa. Tähtipelaajat Filip Forsberg ja Ryan O’Reilly ovat vielä useamman vuoden kiinni sopimuksista. Runkopelaajista Gustav Nyquist, Cody Glass ja Tommy Novak ovat myös kiinni sopimuksissa.

Ensi kauden sopimuksiin hyökkääjien osalta on käytetty reilut 28 miljoonaa dollaria ja puolustajien osalta reilut 23 miljoonaa dollaria. Puolustuksesta vain Alexandre Carrier tarvitsee jatkosopimuksen. Maalivahdeista Juuse Saroksella on voimassaoleva sopimus ensi kaudeksi. Palkanpidätyksiin ja ulosostoihin menee 11,8 miljoonaa dollaria.

Saros kesän suurena pelinappulana

GM Trotzin tulee kesällä tehdä merkittävä päätös lähitulevaisuuden suhteen. Joukkueella on kasvamassa AHL:n puolella tulevaisuuden ykkösmaalivahti Yaroslav Askarovin muodossa. Suomalaistähti Saroksella on halpaa sopimusta vuosi jäljellä, joten ratkaisu tulisi pystyä tekemään Saroksen suhteen ennen NHL:n varaustilaisuutta.

Saroksen vaihtoarvo on todella korkea. Monet joukkueet ovat kiinnostuneita maalivahdeista, jotka ovat vielä halvalla sopimuksella kiinni.

Kauppaamalla Saroksen voi Predators saada ykköskierroksen varausvuoron vähintään vaihdossa, jolla Trotz voi saada pelaajan kokoonpanoon, joka nostaa yleisön pyllyn penkistä ottelutilanteessa.

Samaan aikaan Predatorsilla päättyy myös kakkosmaalivahti Kevin Lankisen sopimus.

Trotz voisi maalivahtimarkkinoilla katsoa jonkin kokeneen maalivahdin perään esimerkiksi kahden vuoden mittaisella sopimuksella. Samalle Predators voi nostaa Askarovin kakkosmaalivahdiksi taistelemaan peliajasta sekä haistelemaan NHL-tuulia.

Kauppaamalla Saroksen Trotz on hankkinut ison palautuksen organisaatiolle pitkäaikaisella ykkösmaalivahdillaan ja antaa samalla mahdollisuuden maalivahdille rahastukseen jossain toisessa organisaatiossa.

Paljon varattavaa

Predatorsilla on tällä hetkellä kahteen seuraavaan varaustilaisuuteen yhteensä 11 vuoroa kolmelle ensimmäiselle kierrokselle. Näistä seitsemän varausvuoroa ovat kahdelle ensimmäiselle kierrokselle. Mikäli Predators onnistuu keräämään vielä lisää vuoroja ensi kaudella ja poimimaan lupaavia pelaaja varaustilaisuuksista, niin joukkueen tulevaisuus on nopeasti kiillotettu.

Organisaatiolla on monenlaisia nuoria pelaajia kehittymässä tällä hetkellä.

Kahdella seuraavalla kaudella Predators ei pysty palkkakaton rajoissa tekemään kovia iskuja Stanley Cupia kohden.

Predators pääsee mahdollisesti O’Reillyn viimeiselle ja kapteeni Roman Josin toiseksi viimeiselle kaudelle tekemään iskun.

Kaudelle 2026-27 ulosostoihin menevää rahaa on enää 3,55 miljoonaa dollaria palkkakatossa häiritsemässä, joten tuolloin Predatorsilla tulisi olla jo uusia nuoria pelaajia johtamassa joukkuetta kohti menestystä.

Tuleva kesä on todella merkittävä jo lähitulevaisuudenkin kannalta Predatorsille. Mikäli organisaatio kykenee tekemään oikeita ratkaisuja, niin tulevaisuus voi olla Tennesseessä todella kirkas.

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta NHL