Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Liiga

Risto Dufvan Vaasan Sport Liigan pudotuspeleihin? – ”Äärimmäisen todennäköistä…”

Axel Holmström hyökkääjä Björklöven
AOP

Liigassa käynnistyy runkosarjan osalta ratkaisuottelut tiistaina. Kauttaaltaan sarjaa on jäljellä hieman joukkueesta riippuen kahdesta neljään ottelua. Yksi viimeisen viikon mielenkiintoisimmista joukkueista on Vaasan Sport. Sportin viime aikaiset otteet ovat nostaneet joukkueen mukaan keskusteluun pudotuspeleihin pääsystä.

Risto Dufvan viimeinen tanssi Liigassa päävalmentajana on alkamassa. Dufva on aiemmin tällä kaudella ilmoittanut jäävänsä eläkkeelle. Dufva on valmentanut jo yli neljän vuoden ajan Vaasan Sportia Liigassa. Liigassa kokeneella päävalmentajalla on kokemusta myös Mikkelin Jukureista, JYP:stä, Rauman Lukosta ja Tampereen Tapparasta.

Liigassa Dufva on voittanut päävalmentajana kertaalleen Suomen mestaruuden ja kertaalleen pronssia. Suomen mestaruus tuli JYP:n päävalmentajana kaudella 2008-09.

Sportilla on runkosarjaa jäljellä vielä neljä ottelua. Sport on tällä hetkellä kolmen ottelun voittoputkessa, joka on tuonut joukkueelle yhteensä kahdeksan pistettä. Pisteputki on neljän ottelun mittainen.

Eroa tällä hetkellä kymmenettä sijaa pitävään Turun Palloseuraan on vain kolme pistettä. Yhdeksännellä sijalla sarjataulukossa on KooKoo tasapisteissä TPS:n kanssa. Sport menee kummastakin joukkueesta tasapisteissä edelle, sillä joukkueella on 19 kolmen pisteen voittoa, kun taas TPS:llä on 16 ja KooKoolla 17. Kummallakin joukkueella on vielä kolme ottelua runkosarjaa jäljellä.

Sport aloittaa pudotuspelipaikan metsästyksen tiistaina vieraskaukalosta JYP:ä vastaan. Torstaina joukkue matkaa Raumalle Lukon vieraaksi. Perjantaina Sport pelaa kotonaan Helsingin IFK:ta vastaan ja runkosarja päättyy kotiottelulla Porin Ässiä vastaan ensi viikon tiistaina. Sportille ottelut Ässiä ja JYP:ä vastaan ovat tärkeimmät, sillä näistä otteluista joukkueen on pystyttävä ottamaan kolme pistettä.

Ässät pelaa SaiPaa vastaan tiistaina vieraissa ja kohtaa kotiedusta taistelevan Mikkelin Jukurit keskiviikkona myös vieraissa. Lauantaina Ässät pelaa runkosarjan viimeisen kotiottelun JYP:ä vastaan. Näistä otteluista JYP:n ja Jukurien ottelut ovat Sportin kannalta tärkeitä. Mikäli JYP ja Jukurit kaatavat Ässät, niin takaa ei pitäisi olla Sportille uhkaajia pudotuspelien suhteen.

Ruotsalaiset hallitsevat pistepörssiä

Sport on tunnettu siitä, että joukkueesta löytyy paljon ulkomaalaispelaajia. Sportin sisäistä pistepörssiä johtaa tällä hetkellä Simon Hjalmarsson. Kokenut hyökkääjä on iskenyt 44 otteluun 41 tehopistettä. Hyökkääjä on sivussa peleistä aina runkosarjan loppuun saakka.

Joukkueen sisäistä maalipörssiä johtaa joukkueen ykkössentteri Axel Holmström 19 maalilla. Holmströmillä on koossa 36 tehopistettä.

Edellisessä ottelussa HPK:ta vastaan Holmströmin laidoilla ykköskentässä pelasivat Jens Lööke ja Johan Sundström. Lööke on iskenyt 17 maalia ja yhteensä 34 tehopistettä 38 otteluun. Sundströmillä on koossa kahdeksan maalia ja yhteensä 30 tehopistettä 52 otteluun.

Puolustuksen sisäistä pistepörssiä johtavat suomalaiset. Hurjaa kautta Liigassa pelaava Atro Leppänen on iskenyt 51 otteluun 27 tehopistettä ja Teemu Suhonen 42 otteluun 24 pistettä. Leppänen on Liigassa puolustajien pistepörssissä vasta sijalla 14.

Maalivahdeista tshekki Miroslav Svoboda on torjunut 46 ottelua 89,9 torjuntaprosentilla. Maalivahdilla on tilillään 16 voittoa.

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Liiga