Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

NHL

Kaksi suomalaista sai varauksen Stanley Cup -mestarin riveihin!

HIFK:n hyökkääjälupaus Tuomas Uronen lähtee Kanadaan.
AOP

NHL:n varaustilaisuus järjestettiin tänä vuonna 2023 Nashvillessa. NHL:n varaustilaisuudessa varattiin jälleen seitsemän kierroksen verran pelaajia NHL:n eli yhteensä 224 nuorta jääkiekkoilijaa sai maailman parhaan jääkiekkosarjan organisaation huomion. NHL:n hallitseva Stanley Cup -mestari Vegas Golden Knights varasi yhteensä neljä pelaajaa.

Bruce Cassidyn ensimmäinen valmennuskausi Vegas Golden Knightsin peräsimessä päättyi erinomaisesti. GM Kelly McCrimmonin johtama joukkue juhli Stanley Cupia kaatamalla finaalisarjassa Florida Panthersin viidessä ottelussa. Tiukimmille pudotuspeleissä Golden Knights joutui toisella ja kolmannella kierroksella, kun Edmonton Oilers sekä Dallas Stars nappasivat joukkuetta vastaan kaksi voittoa.

Tämän kesän varaustilaisuudessa menestyminen näkyi niin, että joukkueella oli käytössään vain neljä varausvuoroa. Golden Knightsilla oli kuitenkin oma ykköskierroksen varausvuoro käytössä, sillä joukkue ei ollut valmis siitä NHL:n siirtojen takarajalla luopumaan.

Ensimmäisen kierroksen varausvuoron numero 32 Golden Knights käytti ruotsalaishyökkääjä David Edströmiin. Göteborgista kotoisin oleva 190 senttinen keskushyökkääjä oli viime kaudella yksi Frölundan a-nuorten tehokkaimmista pelaajista iskemällä 28 pistettä 28 otteluun. SHL:ssä syntyi 11 otteluun neljä tehopistettä. Alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa seitsemään otteluun maaliahne Edström teki viisi maalia ja yhteensä kahdeksan tehopistettä.

Kolmannella kierroksella Golden Knights poimi kanadalaishyökkääjä Mathieu Catafordin ja suomalaispuolustaja Arttu Kärjen. Viialasta kotoisin oleva 19 vuotta joulukuussa täyttävä kärki on isokokoinen 187 senttiä pitkä vasemmalta laukova puolustaja. Kärki teki Tapparan a-nuorissa SM-sarjaan yhteensä 39 tehopistettä 36 otteluun.

Kuudennella kierroksella Golden Knights varasi Helsingin IFK:ta edustaneen hyökkääjä Tuomas Urosen. 182 senttiä pitkä oikealta laukova hyökkääjä pelaa tulevalla kaudella Kanadassa OHL:ää Ottawa 67’sin riveissä. Viime kaudella HIFK:n a-nuorissa hyökkääjä teki 39 otteluun 20 maalia.

Ensi kaudelle Golden Knightsilla on käytössään kaikki omat varausvuorot neljännen kierroksen vuoroa lukuun ottamatta. Lisäksi joukkueella on Columbus Blue Jacketsin seitsemännen kierroksen vuoro käytössä.

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta NHL