Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

NHL

Nashvilleen kaksi suomalaista! – Barry Trotz laittoi haisemaan

Kanadan Kent Johnson ohitti MM-finaalissa Juha Jatkolan.
AOP

NHL:n varaustilaisuus järjestettiin tänä vuonna 2023 Nashvillessa. NHL:n varaustilaisuudessa varattiin jälleen seitsemän kierroksen verran pelaajia NHL:n eli yhteensä 224 nuorta jääkiekkoilijaa sai maailman parhaan jääkiekkosarjan organisaation huomion. Varaustilaisuutta isännöinyt Nashville Predators kuulutti koko tilaisuudessa ison kasan pelaajia ja jopa kaksi suomalaista.

Kesällä Nashville Predatorsin GM:ksi noussut Barry Trotz kertoi ennen NHL:n varaustilaisuutta, että toivoo varaavansa pelaajia, jotka nostaa yleisön seisomaan katsomossa. Trotz kertoi, että tämäkin pystyy varaamaan pelaajia kolmos- ja nelosketjuihin.

Tämän kesän varaustilaisuudessa Predators sai ainakin paljon valinnanvaraa tulevaisuutta varten, sillä organisaatio varasi yhteensä 11 pelaajaa. Kaksi suomalaista, kuusi kanadalaista ja kaksi yhdysvaltalaista ja yhden ruotsalaisen. Pelipaikoittain Predators poimi vain yhden maalivahdin.

Ensimmäisellä kierroksella Trotz pääsi kuuluttamaan vuorolla 15 kanadalaishyökkääjä Matthew Woodin nimen. Lethbridgen kaupungista, Albertasta kotoisin oleva Wood on isokokoinen 193 senttiä pitkä oikealta laukova laitahyökkääjä. Hyökkääjä pelasi viime kauden Connecticutin yliopistossa yhteensä 35 ottelua ja iski näissä 11 maalia sekä 34 tehopistettä. Alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa Wood takoi seitsemään otteluun seitsemän maalia ja 13 tehopistettä.

Vuorolla 24 Trotz kuulutti kanadalaisen puolustajalupauksen Tanner Moledykin nimen. 180 senttiä pitkä vasemmalta laukova puolustaja on kotoisin Kamloopsin kaupungista, Brittiläisen Kolumbia provinssista. Kiekollisesti lahjakas puolustaja teki viime kaudella WHL:n Saskatoon Bladesin riveissä yhteensä 37 tehopistettä 67 otteluun.

Toisella kierroksella Predators varasi ruotsalaishyökkääjä Felix Nilssonin ja kanadalaishyökkääjä Kalan Lindin. Kolmannella kierroksella varaus osui suomalaishyökkääjä Jesse Kiiskiseen ja kanadalaispuolustaja Dylan MacKinnoniin. Neljännellä kierroksella varaukset menivät yhdysvaltalaishyökkääjä Joseph Willisiin ja suomalaismaalivahti Juha Jatkolaan.

Lopuilla kierroksilla Predators poimi yhdysvaltalaishyökkääjä Sutter Muzzattin sekä kanadalaishyökkääjä Austin Roestin ja Aiden Finkin.

Ensi kesälle Predatorsilla on ykköskierroksen varausvuoro sekä kolme vuoroa toiselle kierrokselle. Tämän lisäksi kolmannelle kierrokselle on kaksi vuoroa ja neljännelle kierrokselle kolme vuoroa. Yhteensä varausvuoroja on kesän 2024 varaustilaisuuteen huimat 11 kappaletta.

Kiiskinen ja Jatkola Predatorsin valinnat Suomesta

Predators luottaa jatkossakin suomalaiseen osaamiseen. Kolmannella kierroksella Trotz kuulutti Hollolasta kotoisin olevan Kiiskisen nimen vuorolla 68.

182 senttiä pitkä laitahyökkääjä täyttää elokuussa 17 vuotta. Oikealta laukova hyökkääjä sai viime kaudella Lahden Pelicansissa tililleen seitsemän Liiga-ottelua ja näissä syntyi yksi syöttöpiste. A-nuorten SM-sarjassa 31 otteluun syntyi 20 maalia ja yhteensä 43 tehopistettä. Alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa hyökkääjä takoi viiteen otteluun kolme maalia ja yhteensä viisi tehopistettä.

Neljännellä kierroksella Predators varasi jo 21 vuotta syyskuussa täyttävän Kuopiosta kotoisin olevan maalivahti Jatkolan. 185 senttiä pitkä huippumaalivahti on ottanut viimeisten kausien aikana KalPassa ykkösmaalivahdin paikan itselleen. Lisäksi Jatkola oli alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa ykkösmaalivahti, kun Suomi taipui finaalissa Kanadalle noin vuosi sitten. Jatkola torjui Liigassa viime kaudella 40 ottelussa ja nappasi yhteensä 20 voittoa.

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta NHL