Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Leijonat

Suomen viimeinen lukko Emil Larmi sätti itseään peliesityksestään, mutta näki maalivahtipelissä myös Suomen vahvuuden

Emil Larmi maalivahti Suomi
AOP

Suomen maalilla MM-kisadebyyttinsä tehnyt Emil Larmi jäi myös harmittelemaan USA-tappiota. Hän ruoski myös omia suorituksiaan pelissä.

Maalivahti Emil Larmi on jo 26-vuotias, mutta ei ole esiintynyt Suomen paidassa kuin kourallisessa U20- ja miesten maajoukkuepelejä. Perjantaina Larmi pääsi tekemään MM-kisadebyyttinsä kotikisoissa USA:ta vastaan. Larmi ei myöntänyt jännittäneensä debyytissään liikoja.

– Oikeastaan aika neutraalilta tuntui, olisin ehkä odottanut, että vähän enemmänkin olisi jännittänyt. Sinänsä olen sinut joukkueen kanssa ja tiedän, kuinka joukkue pelaa ja miten sitä ulosmitataan.

1-4-tappioon päättynyt peli sujui Suomelta mollivoittoisesti, eikä Larmikaan ollut täysin tyytyväinen suorituksiinsa. Kolme maalia upposi miehen selän taakse viimeisen mennessä tyhjiin.

– Kaikki maalit ovat aina otettavissa. Kaikissa nyt on pikkunyanssit, joita voi lähteä parantamaan. En kyllä nyt mitään kymmentä pistettä ja papukaijamerkkiä tästä itselleni anna. On siinä parannettavaa.

– Ensimmäinen maali taisi mennä suoraan sisään. Vähän haukkasin siinä liikaa maskiin ja avasin sen verran, että se tila löytyi. Aina on asioita, joita voi tehdä vähän paremmin. Ei silti niihin pikkujuttuihin voi likaakaan kiinni jäädä, Larmi ruoti peliään.

USA ehti iskeä kiekon kertaalleen maaliin jo ennen 1-1-tasoitustaan. Maali hylättiin kuitenkin maalivahdin häirinnän vuoksi Yhdysvaltojen hyökkääjän osuttua Larmiin juuri ennen maalin syntyä. Larmi itse oli ensin hieman epävarma tilanteesta.

– Kyllä tiesin, että kaveri osui minuun, mutta en tiennyt, että oltiinko siinä kohtaa maalivahdin alueella vai ulkopuolella. Ei yllättänyt yhtään, että sitä lähdettiin haastamaan.

– En lähtenyt sitä purnaamaankaan, sinänsä tiedän, että ne kyllä näkevät sieltä, jos on haastettavaa. Jos ei ole haastettavaa, niin sitten ei ole haastettavaa. Sinänsä se on selvää.

Kun tilanne tarkistettiin videolta, ottelun päätuomaripari päätti hylätä osuman. Larmi yhtyi tuomarien näkemykseen.

– Olihan USA:n mies vähän alueella ja siinä oli pieni osuma, se riittää näillä säännöillä. Sinänsä oli myös varmasti vaikutusta lopputulemaan. Kyllä se minut vähän yllätti, että se meni maaliin. Väitän, että ilman osumaa lopputulos olisi ollut toinen.

Larmi edustaa seurajoukkuetasolla Ruotsin SHL:ssä pelaavaa Växjötä. Kun mieheltä kysyttiin eroja MM-kisakiekon ja SHL-kiekon välillä, hän osasi kertoa muutamia eroavaisuuksia kolmen kauden kokemuksella.

– Totta kai etenkin kun USA on vastassa, niin on kovempi pelitempo ja heillä on todella vikkeliä kavereita. Asiat myös tapahtuvat todella nopeasti. Se on yksi ero ruotsalaisesta kiekosta tähän MM-kiekkoon verrattaessa.

Turnauksen jatko ei paina päätä

Larmi pääsi USA-pelissä ensi kertaa tositoimiin joulukuussa 2021 avatulla Nokia Arenalla. Halli oli maalivahdin mieleen.

– Olen yhden pelin istunut penkillä täällä Pelicansin paidassa, mutta en ole aiemmin pelannut täällä yhtään peliä. Hieno hallihan tämä on pelata. Vielä tällaisen yleisön edessä. Voisi sitä huonommissakin paikoissa pelata.

Suomen ottelutahti jatkuu tiiviinä ja kokoonpanotilanne elää sen mukaisesti. Larmi kertoi, ettei hänellä ole tietoa maalivahtien peluutuksesta sen enempää.

– Ei ole tietoa sen enempää. Muut tekevät ne valinnat. Voin keskittyä omaan hommaani ja auttaa joukkuetta parhaalla mahdollisella tavalla.

Suomen muut maalivahdit turnauksessa ovat Jussi Olkinuora ja Christian Heljanko. Kolme kovaa maalivahtia muodostavat laadukkaan trion ja Larmi näkee tämän puhtaasti vahvuutena.

– Totta kai haluan pelata paljon, se on varmasti ihan selvä juttu kaikille. On hienoa, että jokainen puskee toisiaan eteenpäin, eikä se mene mihinkään toisten suolaamiseen. Meillä on todella hyvä fiilis ja meininkin maalivahtienkin kesken. Nimenomaan pystymme auttamaan Suomea ja antamaan meille etua.

– Kilpailutilanne ei tuo oikeastaan paineita. Se, että haluamme kaikki kilpailla, on myös se syy, miksi olemme tässä tilanteessa. Me nimenomaan nautimme siitä.

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Leijonat