Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

NHL

Onko tässä NHL:n aliarvostetuin hyökkääjä? – ”ehdottomasti kunniagalleriaan!”

Tampa Bay Lightningin Steven Stamkos rikkoi 500 maalin rajapyykin.
AOP

NHL:ssä on koko 2000-luvun aikana pelannut lukuisia erinomaisia pelaajia. Monien pelaajien kanssa käydään keskustelua, että kuuluuko tämä esimerkiksi jääkiekon kunniagalleriaan eli Hockey Hall of Fameen Torontoon. Yksi tämän hetken aliarvostetuimmista pelaajista löytyy kestomenestyjä Tampa Bay Lightningin riveistä. 

NHL:ssä vastikään 500 maalin rajan kolmantena aktiivipelaajana rikkonut Steven Stamkos pelaa elämänsä jääkiekkoa. Tällä hetkellä 32-vuotias kanadalaissentteri on Tampa Bay Lightningin kapteenina päässyt neljästi urallaan Stanley Cup -finaaleihin ja poistunut niistä kahdesti voittajana. Ainoat tappiot finaaleista on kesiltä 2015 ja 2022.

Vuonna 2015 Chicago Blackhawks voitti ottelusarjan kuudessa pelissä kuten Colorado Avalanche viime vuonna. Lightning voitti Stanley Cupit kahtena vuotena putkeen, kun syksyllä 2020 Lightning kaatoi kuplassa pelatuissa finaaleissa Dallas Starsin kuudessa pelissä ja kesällä 2021 Montreal Canadiensin viidessä ottelussa.

Markhamin kaupungista, Ontarion provinssista kotoisin oleva Stamkos varattiin koko NHL:n varaustilaisuuden ensimmäisenä pelaajana kesän 2008 varaustilaisuudessa. Tulokaskaudesta alkaen Stamkos on ollut käänteentekevä pelaaja koko Lightning-organisaatiolle.

Ensimmäisellä kaudella syntyi 79 otteluun 46 tehopistettä ja toisella kaudella meni jo 50 maalin rajapyykki ensimmäistä kertaa poikki, kun 82 otteluun syntyi 51 osumaa. Neljännellä kaudella 2011-12 Stamkos iski 60 maalia ja oli toistaiseksi viimeisin kerta ennen viime kautta, kun tämä maaginen määrä maaleja on yhdellä kaudella jonkin pelaajan toimesta iskettynä.

Stamkosin uraa ovat varjostaneet loukkaantumiset, joten tämäkin huomioon ottaen on todella uskomatonta, että kanadalainen paukutti viime kaudella uransa yhden kauden ennätyspisteet 106 runkosarjaan. Maaleja syntyi 42 kappaletta ja tämä oli maalintekijänä sarjaan tulleelle pelaajalle uran kuudes kerta, kun yli 40 maalia syntyi runkosarjaan. Tällä kaudella 40 maalin rajapyykki mennee poikki, sillä 46 otteluun on syntynyt 24 osumaa.

NHL-podcast Kaukosenlaidalla edellisessä lähetyksessä toimittajat keskustelivat siitä, että kuuluuko Stamkos Hockey Hall of Fameen. Podcastissa tultiin johtopäätökseen, jossa Stamkosin aliarvostus kuvastuu tähän kysymykseen, sillä hyökkääjä on pelannut nyt 968 ottelua, tehnyt yli 1000 pistettä ja voittanut kaksi Stanley Cupia.

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta NHL