Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Alennuskoodit - Bonuspanda.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi
Pussit.com mainos iso

Maajoukkue

Tässä on todella iso ongelma suomalaisessa jääkiekossa! – tulevaisuudessa odottaa pelastus?

Miro Heiskanen Dallas Starsin paidassa.
AOP

NHL-kautta 2022-23 on pelattu käytännössä puolet. Suomalaiset puolustajat ovat olleet viime aikoina puheenaiheena. Suomesta on tullut viimeisen kymmenen vuoden ajan ennätysmäärä pelaajia NHL:n, mutta laadukkaita kiekollisia puolustajia ei liiaksi ole.

NHL:n tämän hetken suurin suomalainen puolustajatähti on Dallas Starsin Miro Heiskanen ansaitusti. Menneen vuosikymmenen aikana Suomesta on NHL:ssä kovaa jälkeä tehneet myös Sami Vatanen ja Olli Määttä.

Vatasen NHL-ura tuli päätökseen, mutta Määttä sai uuden alun uralleen Detroit Red Wingsin riveissä. Red Wingsissä suomalainen on nauttinut vastuusta ja saanut myös tehoja aikaan.

Nuorista ja lupaavista kiekollisista puolustajista ainoastaan Buffalo Sabresin Henri Jokiharju on pelannut korkealla tasolla. Jokiharju on muodostanut yhdessä Rasmus Dahlinin, Mattias Samuelssonin ja Owen Powerin kanssa laadukkaan TOP-4’n.

Suurilla odotuksilla NHL:n siirtyneet Ville Heinola ja Juuso Välimäki ovat joutuneet pelaamaan paljon AHL:ssä. Välimäki sai hänet varaamastaan seurasta eli Calgary Flamesista jo siirron eteenpäin. Heinola on edelleen mukana Winnipeg Jetsin organisaatiossa.

Välimäki on saanut uuden alun uralleen Arizona Coyotesissa, vaikka on tällä hetkellä loukkaantuneena. Heinola sen sijaan pelaa pääsääntöisesti Winnipeg Jetsin AHL-miehistö Manitoba Moosessa.

Tulevaisuudessa saatetaan NHL:ssä kuitenkin todella laadukkaita puolustajia, kun 1,5 vuoden päästä Turun Palloseuran huippulupaus Aron Kiviharju tulee varausikään. Kiviharjun lisäksi Helsingin IFK:ta edustavasta Otto Salinista tullee vahva puolustaja NHL:n.

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Maajoukkue