Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

NHL

NHL-joukkue teki kovan muodonmuutoksen! – Uudelleenrakennus lennosta

Dallas Stars juhlii maalia.
AOP

NHL:ssä Dallas Stars on ollut yksi tämän kauden vahvimmista joukkueista. Syitä tähän on monia, mutta suurin löytyy tietenkin pelaajamateriaalin puolelta. Stars on onnistunut kaikkien suureksi yllätykseksi uusiutumaan erinomaisesti viimeisen kahden kauden aikana ja uudessa valmennuksessa joukkueen vaarallisuus on noussut esiin. Starsista voidaan povata hyvällä omalla tunnolla pitkäaikaista mestarisuosikkia koko sarjaan.

Dallas Stars on tällä hetkellä NHL:n yksi kuumimmista joukkueista. Pete DeBoerin valmennukseen kesällä siirtynyt Stars on heti Vegas Golden Knightsin jälkeen toisena NHL:n äärimmäisen kovassa läntisessä konferenssissa. Golden Knights oli joukkue jota DeBoer valmensi ennen potkujaan, jonka jälkeen GM Jim Nill naarasi kokeneen kanadalaisen Dallasiin. Vielä vuosi sitten Stars näytti luisuvan pitkään uudelleenrakennukseen, mutta Nill tekikin tämän lennosta.

Nill teki kesällä todella kovia siirtoja. Joukkue hankki vapailta markkinoilta oikealta laukovan puolustajan Colin Millerin alehintaan ja samalla voimahyökkääjä Mason Marchmentin, johon Florida Panthersilla ei enää ollut varaa. Marchment on auttanut Starsia todella paljon ja laitahyökkääjä on toiminut loistavasti Tyler Seguinin kanssa, joka on viimeinkin lähellä parasta pelikuntoa vakavien loukkaantumisten jälkeen.

Kesällä Nill teki myös nuorille pelaajilleen tärkeät sekä edulliset jatkosopimukset, kun ykkösmaalivahti Jake Oettinger sai kolmen vuoden jatkon neljän miljoonan dollarin kausiansioilla. Tähtihyökkääjä Jason Robertsonin jatkosopimus tuli maaliin vasta NHL:n harjoitusleirien päättymisen jälkeen, mutta yhdysvaltalainen teki neljän vuoden jatkosopimuksen 7,75 miljoonan dollarin kausiansioilla.

Tuorein huippusopimus on Roope Hintzin kahdeksan vuoden sopimus, joka käynnistyy ensi syksynä. Hintzin sopimus on arvoltaan 8,45 miljoonaa dollaria kaudessa ja se on yli miljoonan vähemmän kuin Seguinilla, joka teki aikoinaan vastaavilla näytöillä kahdeksan vuoden lapun. 1,5 vuotta sitten Nill kiinnitti Miro Heiskasen pitkään jatkosopimukseen, joten joukkueella on todella hyvässä tilanteessa koko paletti.

Stanley Cup -ikkuna täysin auki ensi kaudella

Tällä kaudella Stars kuuluu jo suuriin mestarisuosikkeihin, mutta ikkuna aukeaa todella vasta ensi kaudeksi. Joukkueen palkkakatosta on käytetty ensi kaudeksi vain 71,4 miljoonaa dollaria. Tämän kauden pelaajista vain vapaaksi agentiksi kääntyvä Joe Pavelski ja rajoitettuna vapaana agenttina oleva Ty Dellandrea tarvitsevat sopimukset.

Dellandrea pelaa todellista läpimurtokautta, mutta palkka tuskin nousee yli kolmen miljoonan dollarin, sillä kyseessä tulee olemaan siltasopimus. Mikäli Pavelskilla riittää pelihaluja, niin ykköskentän tähti jatkanee noin neljän miljoonan dollarin sopimuksella.

Starsilla säilyy siis runko täysin koossa ja mahdollisuuksia on vahvistaa joukkuetta, sillä NHL:n palkkakatto nousee noin 86-88 miljoonaan dollariin nykyisestä 82,5 miljoonasta dollarista.

Kaudelle 2025-26, kun maalivahti Oettinger, luottopuolustaja Esa Lindell ja NHL:ssä debyyttikauttaan pelaava Wyatt Johnston tarvitsevat jatkosopimukset, on Starsilla tällä hetkellä kiinni ainoastaan viisi pelaajaa. Nämä ovat Seguin, Hintz, Robertson, Marchment ja Heiskanen. Runkopelaajiin on Stars kuluttanut vain 39 miljoonaa dollaria, joiden ympärille on helppo rakentaa seuraavaa mestarikandidaattia.

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta NHL