Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Alennuskoodit - Bonuspanda.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi
Pussit.com

NHL

Suomalaislupaus passitettiin jälleen AHL:n! – NHL-joukkueen päävalmentaja kertoo syyn

Winnipeg Jetsin Ville Heinola.
AOP

NHL:n runkosarja pyörähtää todenteolla käyntiin tällä viikolla. NHL:ssä yksi alkavan kauden mielenkiintoisimmista joukkueista on Winnipeg Jets. Joukkue on tällä hetkellä vedenjakajalla, sillä organisaatiossa pitkään johtavina pelaajina toimineet hyökkääjät ovat lähtökuopissa. Lisäksi joukkueeseen palkattiin uusi päävalmentaja täksi kaudeksi, kun viime kaudella Jets jäi vallan ulos NHL:n pudotuspeleistä.

GM Kevin Cheveldayoff on rakentanut loistavan joukkueen Winnipeg Jetsistä, mutta palaset ovat alkaneet hieman kahden viimeisen kauden aikana rakoilemaan. Kesken viime kauden joukkueen pitkäaikainen päävalmentaja Paul Maurice päätti erota ja tämän jälkeen joukkueen selkäranka katkesi täysin. Alkavalle kaudelle Cheveldayoff palkkasi uudeksi pääkäskijäksi Rick Bownessin, jonka sopimus päättyi Dallas Starsin kanssa. Bowness johdatti Starsin Stanley Cup -finaaleihin 2020 NHL:n kuplapudotuspeleissä.

Jetsin organisaatiossa on tällä hetkellä viisi suomalaista, joista vain yksi on mukana NHL:ssä ja tämä on kokenut Saku Mäenalanen. Viime kesänä ykköskierroksella varattu Brad Lambert pelasi vahvan harjoitusleirin, mutta hänen matkansa johti AHL:n Manitoba Moosen riveihin. Sama kohtalo oli jo toista kautta putkeen Ville Heinolalla, joka on myös Jetsin ykköskierroksen varaus. Organisaatio poimi Heinolan kesän 2019 NHL:n varaustilaisuuden ensimmäisellä kierroksella.

Vuonna 2001 syntynyt Heinola on tunnettu laadukkaana kiekollisena puolustajana. Tämä kausi on suomalaisen toiseksi viimeinen tulokassopimuksestaan, joka päättyy kauden 2023-24 päätteeksi. Heinola on pelannut kolmella edellisellä kaudella yhteensä 12 ottelua NHL:ssä ja iskenyt näissä tehot 1+9. Viime kaudella pelejä NHL:ssä kertyi 12 ja näissä syntyi viisi syöttöpistettä. AHL:ssä Moosen riveissä 41 otteluun suomalainen takoi 26 pistettä.

”AHL on parempi paikka”

Suomessa on pitkään pohdittu, miksi Heinolan tie vie aina AHL:n. Tuore päävalmentaja Bowness antoi Heinolan AHL-komennukselle järkevän selityksen, mitä kaikki jääkiekkofanit eivät ymmärrä.

– Heinola on puolustaja, joka pelaa ylivoimaa ja hänen edessään on NHL:ssä nyt kolme veteraania. AHL on parempi paikka Heinolalle pelata tällä hetkellä, koska siellä hän saa isot minuutit ja vastuuta eri pelitilanteissa.

Bowness näkee, että puolustajalla on jo kaikki rahkeet olla NHL:ssä, mutta muutamaan asiaan suomalainen kaipaa vahvistusta.

– Heinola on nuori jätkä ja hän tulee ennemmin tai myöhemmin pelaamaan NHL:ssä. Kerroin hänelle, että hän on NHL-pelaaja. Hän tarvitsee hieman lisää aikaa kehittyäkseen puolustuspelissä, jotta hän tekee parempia ratkaisuja kiekolla paineen alla. Hänellä on kaikki mitä NHL:n tarvitaan fyysisesti, mutta kokemusta vain täytyy tulla lisää.

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

PitbullSPINS.com tarjoaa: 21 ilmaiskierrosta ilman talletusta

  • Lunasta pelkällä rekisteröitymisellä 21 ilmaiskierrosta 21 Casinolle!
  • Ensimmäisestä talletuksesta jopa 121% bonus 300€ asti

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta NHL