Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

NHL

Joko nyt Edmonton Oilers? – Connor McDavid johdattaa Oilersin Stanley Cupiin?

Edmonton Oilersin Connor McDavid ohittaa Colorado Avalanchen Darcy Kuemperiä.
AOP

NHL:n runkosarjan alku lähestyy kovaa tahtia ja tässä vaiheessa on hyvä ennakoida joukkueiden tilanteita. Edmonton Oilers löysi vihdoinkin itselleen pätevän valmentajan viime kaudella ja oli parhaimmillaan äärimmäisen vaarallinen joukkue. Vaarallisuus loppui kuitenkin NHL:n läntisen konferenssin finaaleihin Colorado Avalanchea vastaan, kun Avalanche matkasi suoraan neljässä pelissä finaaleihin.

GM Ken Holland on tehnyt monessakin suhteessa mielenkiintoisia siirtoja Edmonton Oilersissa. Tällä hetkellä siirrot näyttää kyllä osuneen oikeaan, sillä tulevaan kauteen joukkue lähtee aivan uudenlaisesta asemasta kuin aiemmin. Oilersissa vaihtui Hollandin toimesta kesken viime kauden päävalmentaja, kun Dave Tippett menetti kopin ja tilalle palkattiin Jay Woodcroft. Nuori Woodcroft sai joukkueesta huomattavasti enemmän irti kuin Tippett ja se nosti joukkueen tekemistä kertaheitolla ylöspäin.

Tulevallakin kaudella Oilersin hyökkäyksessä katseet kiinnittyvät kahteen mieheen, kun Connor McDavid ja Leon Draisaitl tulevat tekemään nopeahkoon tahtiin sata pistettä mieheen mikäli terveyttä riittää. Joukkueen hyökkäys on kuitenkin paljon leveämpi nyt kuin ennen ja pelaajia riittää jokaiseen kenttään. Hollandin tekemät siirrot ovat hyökkäyksen osalta olleet loistavia ja nyt joukkuetta on roolitettu aiempaa paremmin. Erityisen tärkeää viime kesän osalta on ollut se, että Jesse Puljujärvi, Kailer Yamamoto ja Ryan McLeod pidettiin jatkosopimusten myötä joukkueessa eikä kaupattu toisaalle. Se luo jatkuvuutta tekemiseen.

Darnell Nurselta odotetaan kovaa tasoa, Jack Campbell vaihtoi idän länteen

Oilersin puolustuksessa isoimmat kysymykset lienee kanadalaispuolustaja Darnell Nursessa. Nursella käynnistyy alkavasta kaudesta kahdeksan vuoden sopimus, jonka ajan kausipalkka on 9,25 miljoonaa dollaria. Nurse on ollut pitkään jo peliaikakuningas joukkueessa, mutta tulosta täytyy tulla jatkossa enemmän. Kiekollisessa pelissä Evan Bouchard löi viime kaudella läpi ja saattaa nousta Tyson Barrien ohi jopa ykkösylivoimaan. Bouchardin lisäksi on mielenkiintoista nähdä miten 21-vuotias ruotsalaislupaus Philip Broberg kehittyy ja saa peliaikaa.

Maalinsuulla odotettavasti sekasorto on ohi, kun sekä Mike Smith ja Mikko Koskinen on toisaalla. Tulevalla kaudella vastuun jakavat Jack Campbell ja Stuart Skinner. Campbell teki vapaana pelaajana viiden vuoden mittaisen sopimuksen Oilersin kanssa ja siirtyy Torontosta Edmontoniin. Skinner on jo pitkään ollut organisaatiossa mukana, mutta vastuu NHL:ssä on jäänyt vähäiseksi, vaikka onkin ollut jo NHL:n mitat täyttävä maalivahti pitkään.

Oilersin syvyyskartta

Zach Hyman – Connor McDavid – Jesse Puljujärvi
Evander Kane – Leon Draisaitl – Kailer Yamamoto
Ryan Nugent-Hopkins – Ryan McLeod – Warren Foegele
Mattias Janmark – Derek Ryan – Devin Shore

Darnell Nurse – Cody Ceci
Brett Kulak – Evan Bouchard
Ryan Murray – Tyson Barrie
Philip Broberg

Jack Campbell
Stuart Skinner

Mikäli NHL kiinnostaa myös kuunneltuna, niin NHL-podcast Kaukosenlaidalla tuottaa jokaisesta NHL-joukkueesta reilun 20 minuutin mittaisen kausiennakon.

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta NHL