Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

NHL

Matias Maccellilla näytönpaikka! – Arizona Coyotes vieläkin kaukana NHL:n pudotuspeleistä

Arizona Coyotesin suomalaishyökkääjä Matias Maccelli.
AOP

NHL:n runkosarjan alku lähestyy kovaa tahtia ja tässä vaiheessa on hyvä ennakoida joukkueiden tilanteita. Arizona Coyotes on jo pitkään pyörinyt NHL:n heikoimpien organisaatioiden joukossa, mutta tällä hetkellä joukkueen tekeminen on jo huomattavasti parempaa kuin aiemmin. Sarjasijoituksessa se ei vielä ole näkynyt, mutta tulee näkymään todella nopeaan tahtiin, kun hommat kääntyy.

GM Bill Armstrong on tehnyt hyvää työtä aavikolla ikävissä olosuhteissa. Arizona Coyotes on ollut enemmän tai vähemmän organisaationa viime vuosina sekaisin eikä omistajan aiheuttamat kuviot seuran ympärillä helpota tilannetta. Coyotes on tehnyt viime vuosina kentällä määrätietoista työtä rakentaakseen uutta nousua kohti NHL:n kärkijoukkueita. Viime kesänä joukkue pääsi varaamaan muun muassa kolmantena koko NHL:n varaustilaisuudessa yhdysvaltalaissentteri Logan Cooleyn ja muutenkin tekemään vahvoja hankintoja tulevaisuutta ajatellen. Viime kaudella joukkueen päävalmentajana debytoi kanadalainen Andre Tourigny, joka sai joukkueen pelaamaan yhtenäistä jääkiekkoa, mutta materiaali ei yksinkertaisesti riittänyt voittoihin.

Coyotesin hyökkäyksen johtohahmot ovat kiistatta yhdysvaltalaiset Nick Schmaltz, Clayton Keller ja kanadalaishyökkääjä Lawson Crouse. Näiden hyökkääjien harteilla lepää paljon tulosvastuuta. Joukkue sai lisää kokemusta kesällä riveihinsä, kun Zack Kassian saapui Edmonton Oilersista joukkueen riveihin yhdessä varausvuorojen kanssa. Ykköskierroksen vuorollaan Coyotes poimi isokokoisen puolustajalupauksen Maveric Lamoureuxin QMJHL:stä. Joukkueen hyökkäyksessä on paljon pelaajia tällä hetkellä, jotka eivät organisaation palveluksissa enää kolmen vuoden päästä ole ja nämä ovat Kassianin lisäksi laitahyökkääjät Andrew Ladd sekä Nick Ritchie ja keskushyökkääjä Nick Bjugstad, jotka ovat täyttämässä vain kokoonpanoa sekä palkkakattoa. Nuorista hyökkääjistä kuten Suomen Matias Maccellista ja kanadalaissentteri Barrett Haytonista joukkue kuitenkin odottaa paljon.

Jakob Chychrun kaupan, Karel Vejmelkalla paljon töitä tolppien välissä

Coyotesin hyökkäys on kauttaaltaan aika pienellä laadulla varustettu, mutta puolustus vasta heikoissa kantimissa onkin. Coyotesin puolustuksessa on kaksi pelaajaa jotka täyttävät kahden ensimmäisen parin paikan ja he ovat Jakob Chychrun sekä Shayne Gostisbehere. Kumpikin tullaan tällä kaudella kauppaamaan ja kummastakin Coyotes tulee saamaan hyvän vaihtoarvon takaisin. Syvyyspuolustajista Patrik Nemeth ja Troy Stecher ovat hyviä puolustuspään palasia, mutta eivät ole mestarijoukkueen pelaajia.

Viime kaudella Coyotesin maalinsuulla kävi vaihtuvuus melkoisasti, mutta lopulta ykkösmaalivahdiksi nousi täysin puskista tshekkimaalivahti Karel Vejmelka. Vejmelka pelasi pitkän runkosarjan kovalla tasolla ja hänet palkittiin siitä kolmen vuoden mittaisella jatkosopimuksella. Vejmelka saa tälläkin kaudella pelata paljon ja on hyvin mahdollista, että maalivahti viihtyy pitkään Coyotesissa.

Coyotesin syvyyskartta

Clayton Keller – Nick Schmaltz – Christian Fischer
Lawson Crouse – Barrett Hayton – Zack Kassian
Nick Ritchie – Travis Boyd – Matias Maccelli
Andrew Ladd – Jack McBain – Nathan Smith
Nick Bjugstad

Shayne Gostisbehere – Jakob Chychrun
Janis Moser – Troy Stecher
Patrik Nemeth – Conor Timmins

Karel Vejmelka
David Tendeck

Mikäli NHL kiinnostaa myös kuunneltuna, niin NHL-podcast Kaukosenlaidalla tuottaa jokaisesta NHL-joukkueesta reilun 20 minuutin mittaisen kausiennakon.

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta NHL