Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Liiga

Tässä on HIFK:n suurin mysteeri alkavalla kaudella – Joukkueella paletti kokonaisuutena kunnossa

Helsingin IFK:n Niilo Halonen ja Johan Motin.
AOP

Helsingin IFK aloittaa suurten odotusten kanssa Liiga kauden keskiviikkona Hämeenlinnan Pallokerhoa vastaan Helsingin jäähallista. HIFK:n viime kausi päättyi puolivälierissä Turun Palloseuraa vastaan tiukan seitsemän ottelun sarjan jälkeen. TPS eteni lopulta Liigan finaaleihin hävitäkseen Tampereen Tapparalle. Ville Peltosen valmentamalla miehistöllä on tällä kaudella paljon pelissä, sillä uudestaan joukkue ei saa jäädä ulos mitalipeleistä.

Ville Peltosen valmentama Helsingin IFK lähtee kauteen yhtenä kärjen kovista haastajista. HIFK:n ympärillä kohut ovat aina suuria. Tällä hetkellä joukkue on hyvässä tilanteessa, mutta sarjassa on muutama ennalta vahvempi joukkue joiden kanssa HIFK saa tosissaan painia.

Kuten tavallista HIFK:n hyökkäys on Liigan mittapuulla laadukas. Keskikaistalla on johtavina pelaajina Eetu Koivistoinen ja Otto Paajanen. Kovaa kilpailua keskikaistalle ovat luomassa nuoret Roni Hirvonen ja Aleksanteri Kaskimäki. Kaskimäellä ja Hirvosella on jo varaukset NHL:n. Hirvonen on Toronto Maple Leafsin varaama pelaaja ja Kaskimäki päätyi St. Louis Bluesiin.

IFK:n laituriosasto on myös kunnossa. Kokeneet suomalaishyökkääjät Iiro Pakarinen ja Olli Palola tulevat saamaan kärkiketjuissa vastuuta. Näiden lisäksi joukkue sai kaapattua Julius Nättisen riveihinsä, joka on tehnyt Sveitsin ja Ruotsin pääsarjoissa hyviä tehoja viimeisten kausien aikana. Sebastian Dykin viimeiset kaudet ovat olleet pettymyksiä, mutta ruotsalaisellakin on yli 20 maalin kausi Liigasta vyöllään. 29-vuotias oikealta laukova hyökkääjä on vielä kuitenkin nuori, joten parempia kausia on vielä lupa odottaa. Kapteeni Teemu Tallberg ja pitkäaikainen IFK-hyökkääjä Juha Jääskä luovat kakkos-kolmoskenttään kovaa kilpailua laitureille.

Kestääkö puolustus, riittääkö maalivahtipeli?

HIFK hankki kesällä puolustukseen johtajan takaisin, kun Ilari Melart teki paluun punanuttuihin. Melartin lisäksi puolustukseen kovuutta tuotiin Ruotsista Eddie Larssonin muodossa. Kokenut Johan Motin pystyy pelaamaan myös monenlaista roolia alakerrassa. Kiekollinen osaaminen on pieni kysymysmerkki. Otso Rantakarilla on pari vaikeampaa kautta takana. Joonas Lyytinen epäonnistui suurten odotusten alla viime kaudella. Mico Luoto ja Kasper Kotkansalo edustavat nuorta kaartia IFK:n alakerrassa. Kotkansalo omaa kokemusta jo kahdesta Liigan runkosarjasta, joten kiekolliselta puolustajalta voidaan jo odottaa isoa pelillistä läpimurtoa.

Maalivahtipeli oli viime kaudella yksi tekijä johon IFK kaatui. Michael Garteig loukkaantui juuri pudotuspelien alla ja Niilo Halosen niskaan kaatui liian suuri vastuu. Halonen pelasi pudotuspeleissä hyvin, mutta ei pystynyt lopulta ottamaan tarvittavia torjuntoja, jotta TPS olisi voinut kaatua. Tähän kauteen HIFK lähtee todella kevyellä kaksikolla, kun sekä Halonen, että viime kauden kolmosmaalivahti Roope Taponen omaa alle 89 torjuntaprosentit viime kaudelta.

Peltosen toinen kausi HIFK:n päävalmentajana voi kokea ison iskun, jos maalivahtipeli ei toimi toivotulla tavalla, sillä se on suurin ongelma kauteen lähdettäessä.

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Liiga