Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Leijonat

Näistä asetelmista MM-kisojen jatkopeleihin – Suomella iso haaste puolivälierässä

Suomen laitahyökkääjä Roby Järventie
AOP

Nuorten, alle 20-vuotiaiden jääkiekon MM-kisat vuosimallia 2022 on edennyt pudotuspelivaiheeseen. Alkulohkossa jokainen joukkue on nyt neljä ottelua pelannut ja alkulohkojen voittajiksi kruunattiin isäntämaa Kanada ja Yhdysvallat. Suomi taipui a-lohkon päätöskamppailussa Kanadalle, joten Antti Pennasen valmentaman joukkueen kohtaloksi tuli sijoittua toiseksi. Puolivälierät käynnistyvät Suomen aikaa keskiviikkoiltana.

Suomi taipui alkulohkon päätöskamppailussa kisaisäntä Kanadalle tylyin 6-3 -lukemin. Kanada karkasi ottelussa 40 minuutin aikana jo 5-1 -johtoon, eikä Suomi enää kyennyt nousemaan tasoihin, vaikka upeasti kaksi maalia kolmanteen erään tekikin. Kanadalta lohkon päätöspelissä tehokkaina häärivät tuttuun tyyliin ykköskentän Mason McTavish ja Connor Bedard. Anaheim Ducksin ykköskierroksen varaus painoi ottelussa tehot 1+2 ja ensi kesän ykkösvaraus Bedard 1+1 tehot. Sen lisäksi Ducksiin varattu puolustaja Olen Zellweger iski ottelussa tehot 0+3. Suomelta maalit menivät NHL-varauksien nimiin, kun Samuel Helenius, Roby Järventie ja Joakim Kemell onnistuivat. Kemell iski päätöserässä tehot 1+1 ja molemmat pisteet syntyivät ylivoimilla.

Puolivälierässä on luvassa mielenkiintoisia ottelupareja. Kanada kohtaa omassa kuolemanottelussaan Sveitsin. Lohkossa toiseksi tullut Suomi kohtaa Saksan. Toiset otteluparit ovatkin sitten mielenkiintoisia, kun b-lohkon voittanut Yhdysvallat saa vastaansa kisoissa äärimmäisen vaarallisella joukkueella pelaavan Tshekin. Ruotsi pelaa puolivälierässään yllätysjoukkue Latviaa vastaan.

Suomi kohtaa puolivälierässään siis Saksan, jolla on joukkueessa neljä NHL:n varattua pelaajaa, kun joukkueesta löytyy Edmonton Oilersiin varattu puolustaja Luca Munzenberger ja Arizona Coyotesin varaama Maksymilian Szuber. Lisäksi hyökkäyksestä löytyy Washington Capitalsin poimima Håkon Hänelt ja maalilta Carolina Hurricanesin varaama Nikita Quapp. Saksan tehokkain pelaaja on toistaiseksi ollut Dusseldorfer EG:tä DEL-liigassa edustava 20-vuotias Alexander Blank. 181 senttinen keskushyökkääjä on tehnyt turnauksessa kolme maalia ja yhteensä neljä tehopistettä.

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Leijonat