Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Naisten jääkiekko

Riikka Sallinen valitaan Hockey Hall of Fameen! – Myös nämä NHL-tähdet saivat valinnan

Riikka Sallinen iski maalin naisleijonille Tshekkiä vastaan.
AOP

Suomen naisjääkiekkoilun kautta aikain suurin tähti, eli kokenut maajoukkuehyökkääjä Riikka Sallinen on valittu jääkiekon hall of fameen. Torontossa sijaitseva jääkiekon kunniagalleria valitsee vuosittain tietyn määrän valintakelpoisia pelaaja kunniagalleriaan ja tänä vuonna Suomen Sallinen sai kutsun. Hänen lisäksiin kunniagalleriaan kutsun sai neljä NHL-pelaajaa, joista kolme on ruotsalaisia.

Suomen naisten jääkiekkomaajoukkuetta pitkään edustanut Riikka Sallinen on saanut hienon kunnian. Sallinen valitaan jääkiekon kunniagalleriaan Hockey Hall of Fameen tulevana syksynä yhdessä viiden muun jääkiekkovaikuttajan kanssa.

49-vuotias Jyväskylästä kotoisin oleva Sallinen voitti urallaan yhden MM-hopean, kuusi MM-pronssia ja kaksi olympiapronssia Suomen maajoukkueessa. Sen lisäksi Sallinen on kertaalleen ollut olympialaisten tehokkain pelaaja. Ensimmäiset pelit naisten jääkiekon MM-kisoissa Sallinen pelasi keväällä 1990 ja viimeiset 2019, joten ura oli hämmästyttävän pitkä. Suomessa pelatessaan Sallinen edusti kahta kautta lukuunottamatta kotikaupunkinsa joukkuetta. Sallinen pelasi myös uransa aikana Sveitsissä ja Ruotsissa.

Entisistä NHL-pelaajista Hockey Hall of Fameen valittiin Ruotsin Daniel Alfredsson, Henrik Sedin ja Daniel Sedin, sekä kanadalaismaalivahti Roberto Luongo. Heidän lisäkseen kutsun kunniagalleriaan sai kanadalainen jääkiekkovaikuttaja Herb Carnegie, joka ei ikinä päässyt NHL:n rasismin takia. Carnegie kuoli vuonna 2012 92-vuotiaan.

Kukaan edellämainituista NHL-pelaajista ei voittanut urallaan Stanley Cupia. Lähimpänä kävivät Sedinit sekä Luongo vuonna 2011 Vancouver Canucksin paidassa. Tuolloin Canucks taipui kotiyleisön edessä Boston Bruinsille seitsemännen finaaliottelun 4-0 -lukemin. Alfredsson pääsi Ottawa Senatorsin kanssa parhaimmillaan NHL:n Stanley Cup -finaaleihin keväällä 2007, mutta taipui viidessä pelissä Anaheim Ducksille. Alfredsson muodosti tuolloin huippukentän yhdessä Dany Heatleyn ja Jason Spezzan kanssa.

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Naisten jääkiekko