Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

NHL

Näin Stanley Cup -mestari Colorado Avalanche on koottu – Mukana muutama pelaaja katastrofikaudelta

Colorado Avalanchen Mikko Rantanen juhlii Stanley Cupia
AOP

Colorado Avalanche voitti NHL:n mestaruuden eli Stanley Cupin kauden 2021-22 päätteeksi. Avalanche oli NHL:n runkosarjassa läntisen konferenssin vahvin ja jäi pisteissä vain vähän runkosarjan voittaneesta Florida Panthersista. NHL:n pudotuspeleissä Avalanche oli omaa luokkaansa voittamalla tylysti 16 ottelua ja häviämällä vain neljä kertaa. Kaksi neljästä ottelusarjasta meni suoraan neljässä pelissä Jared Bednarin valmentamalle joukkueelle.

Colorado Avalanche voitti täysin ansaitusti NHL:n mestaruuden tällä kaudella. Avalanche oli läpi runkosarjan sarjan parhaita joukkueita ja pudotuspeleissä tahti vain kiihtyi. Pelkkää riemua Avalanchen historia ei ole kuitenkaan ollut sillä vielä viisi vuotta sitten joukkue oli sarjan heikoimpia.

Kaudella 2016-17 Avalanche pelasi jopa NHL:n historiaan peilaten heikon kauden. GM Joe Sakicin kokoama ja Jared Bednarin valmentama joukkue keräsi vain 48 pistettä ja sijoittui runkosarjassa ylivoimaisesti viimeiselle sijalle. Tämän myötä joukkue sai parhaat prosentit voittaakseen NHL:n varaustilaisuuden ykkösvuoron itselleen, mutta joukkueelle jäi luu käteen ja Sakic ”joutui” varaamaan vasta neljäntenä. Tuolla vuorolla Sakic poimi kanadalaisen huippulupauksen Cale Makarin, joka oli pelannut ennen varatuksi tulemista Albertan junioriliigaa, eli ei edes CHL:ssä.

Heti seuraavalla kaudella joukkue eteni pudotuspeleihin, mutta tippui ensimmäisellä kierroksella jatkosta. Tästä eteenpäin joukkue on alkanut menestyä paremmin ja takana oli kaksi yli 40 voiton kautta ja yksi 56 voiton kausi ennen Stanley Cupin voittamista.

Joe Sakicilta mielettömiä kauppoja ja varaamista

Stanley Cupin voittaneen joukkueen hyökkäyksestä vain neljä pelaajaa ovat omia varauksia, mutta niistä toki kolme on kaikkein tärkeimpiä. Mikko Rantanen, kapteeni Gabriel Landeskog ja Nathan MacKinnon ovat joukkueen omia kärkivarauksia, ja muodostaa hyökkäyksen kärjen. Oma varaus on myös Alex Newhook, joka vielä tällä hetkellä on pienemmässä roolissa joukkueessa.

Puolustuksesta Makarin lisäksi oma varaus on Bowen Byram, joka nosti pudotuspelien edetessä tasoaan hurjasti. Kun joukkueessa on tällaisia pelaajia, niin mestaruus on ennen pitkää selvä asia.

GM Sakicista on puhuttu pitkään niin, että hänen soittaessaan toisen GM:n olisi syytä jättää vastaamatta. Sakicin lisäksi Detroit Red Wingsin nykyinen GM, Steve Yzerman, Sakicin peliaikojen kilpakumppani on toinen vain loistavia kauppoja tekevä GM.

Sakicin kovimmat kaupat ovat osuneet niin hyökkääjiin kuin puolustajiin. Sakic on hankkinut Sam Girardin puolustukseen kaupassa, jossa joukkue kauppasi organisaatioon tyytymättömän Matt Duchenen Ottawa Senatorsiin. Samassa kaupassa Avalanche sai ykköskierroksen varausvuoron, jonka joukkue käytti Byramin varaamiseen kesällä 2019.

Tämän hetken kärkipuolustaja Devon Toewsin Sakic hankki New York Islandersin riveistä viime kesänä vaihdossa kahteen kakkoskierroksen varaukseen. Tämä kauppa osoittaa, että Avalanchella on todella loistavia kykyjenetsijöitä, sillä Toews otti pelaajana ison pompun eteepäin saapuessaan Denveriin.

Kesällä 2019 Avalanche hankki Toronto Maple Leafsista Nazem Kadrin kakkossentteriksi. Samassa kaupassa puolustaja Tyson Barrie ja keskushyökkääjä Alexander Kerfoot siirtyivät Leafsiin. Kadri tuli edullisella sopimuksella tuomaan syvyyttä Avalancheen ja voitti lopulta Stanley Cupin.

Viimeisenä voidaan nostaa esiin vapailta markkinoilta hankittu venäläishyökkääjä Valeri Nichushkin ja siirtojen takarajalla tulleet Artturi Lehkonen sekä Josh Manson. Lehkosesta hintalappu oli puolustajalupaus Justin Barron ja kakkoskierroksen varaus. Mansonista Sakic maksoi puolustajalupaus Drew Hellesonin ja kakkoskierroksen varauksen. Sakic pisti kaksi lupaavaa pelaajaa ulos, mutta kummankin pelaajan tulevaisuus Avalanchessa olisi ollut todella tiukassa, sillä puolustuksen kärki on loistavien hankintojen myötä timanttinen.

Nichushkin oli ennen Avalancheen tuloaan epäonnistunut Dallas Starsissa pahoin. Stars osti ulos venäläislaiturin sopimuksen ja Sakic teki tälle 850 tuhannen dollarin sopimuksen. Nichushkinista muodostui kolmen kauden aikana Avalanchelle merkittävä pelaaja.

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta NHL