Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

NHL

Muistatko tämän pelaajakaupan? – Jori Lehterän merkitys St. Louisille oli tehopisteitä suurempi!

Jori Lehterä St. Louis Bluesin paidassa.
AOP

NHL:ssä on tapahtunut vuosiensaatossa mitä oudoimpia pelaajakauppoja. Tässä artikkelissa käydään läpi kesällä 2017 tapahtunutta kauppaa, jossa St. Louis Blues hankki käytännössä viimeisen palasen joukkueeseen, joka lopulta onnistui voittamaan Stanley Cupin. Kaupassa oli mukana rajuun syöksyyn NHL-uransa osalta kääntynyt Jori Lehterä.

Vuosi 2017. NHL:n pudotuspelit olivat juuri päättyneet ja Pittsburgh Penguins oli juhlinut toista perättäistä Stanley Cup -mestaruutta. Penguins kaatoi Stanley Cup -finaaleissa Nashville Predatorsin. Monien joukkueiden kausi oli päättynyt pettymykseen ja niin oli myös St. Louis Bluesin, joka oli vahvan runkosarjan jälkeen kaatunut pudotuspelien toisella kierroksella.

Blues oli pitkään NHL:ssä yksi mestarisuosikeista. Doug Armstrongin kipparoima Blues oli monta kautta putkeen hakenut mestaruutta, mutta ei onnistunut siinä. Lopulta kaikki taivaanpalaset olivat oikeassa asennossa keväällä 2019, kun joukkue eteni päätyyn asti. Mahdollisuus mestaruuteen ja hienoon tarinaan luotiin kuitenkin aiemmin.

Kesäkuussa 2017 GM Armstrong teki kovan vedon 23. päivänä. Armstrong kauppasi suomalaisen keskushyökkääjän eli Jori Lehterän ja kaksi ykköskierroksen varausvuoroa Philadelphia Flyersiin. Vaihdossa joukkueeseen tuli kanadalainen sentteri Brayden Schenn joukkueesta, joka oli juuri jäänyt ulos pudotuspeleistä.

Varausvuorot olivat kesille 2017 ja 2018. 2017 Flyersilla kävi huikea tuuri NHL:n varaustilaisuuden lottoarvonnassa, sillä joukkue sai ykkösvuoron. Lopulta Flyers käytti ykkösvuoron Nolan Patrickiin, joka edustaa tätä nykyä Vegas Golden Knightsia. Samassa varaustilaisuudessa kakkosena valittiin Nico Hischier, kolmantena Miro Heiskanen ja neljäntenä muuan Cale Makar. Jossittelua voi aina tehdä jälkeenpäin.

Bluesin varausvuoro oli lopulta numero 27, jolla Flyers poimi Morgan Frostin. Frostia pidettiin todella taitavana keskushyökkääjänä, joka on tähän mennessä pelannut NHL:ssä 77 peliä ja iskenyt 23 tehopistettä. Seuraavana kesänä Flyers sai varata Bluesin ykköskierroksen varauksella hieman korkeampaa, kun vuoro osui kohtaan 14. Tällä Flyers nappasi Joel Farabeen, joka on osoittumassa loistavaksi ja ennen kaikkea organisaation näköiseksi pelaajaksi.

Schenn iso osa Bluesin mestaruutta

Lehterä oli pelaajakaupassa pitkälti siksi, että hyökkäjä kantoi mukanaan 4,7 miljoonan dollarin palkkaa ja hän tarvitsi uuden alun uralleen. Bluesiin kaupassa siirtynyt Schenn kantoi reilun 5,1 miljoonan dollarin palkkaa, joten nämä menivät päittäin mukavasti.

Ennen siirtoaan Flyersiin Lehterä oli urallaan tehnyt sata pistettä NHL:ssä reiluun 200 peliin. Schenn oli sen sijaan 0,4 miljoonaa suuremmalla palkalla tehnyt kahdella edellisellä kaudella yhteensä 114 tehopistettä 159 peliin Flyersissa.

Lehterä pelasi kaupan jälkeen kaksi kautta Flyersissa ja iski huimat 11 tehopistettä. Schenn pelaa edelleen Bluesissa, mutta teki suomalaisen pelatessa Flyersissa yhteensä 124 tehopistettä 154 peliin. Toistaiseksi Lehterä, Frost ja Farabee ovat urillaan Flyers-paidassa tehneet 127 tehopistettä, kun Schenn on voittanut Bluesissa Stanley Cupin.

Kumpi organisaatio voitti kaupan? Flyersia vietiin jälleen kuin pässiä narussa ja se näyttää samalla syitä sille, miksi organisaatio on nyt niin syvissä vesissä kuin on.

Blues mahdollisti vuotta myöhemmin lopullisesti oman mestaruutensa, kun joukkue hankki Schennin tavoin pilkkahintaan ykkössentterin Buffalo Sabresista, kun nykyinen kapteeni ja Selke-voittaja Ryan O’Reilly saapui kaupunkiin. Blues on nykyisistä organisaatioista ainut, joka on onnistunut hankkimaan pelaajakaupoilla kärkisentterit organisaatioon menettämättä käytännössä mitään.

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta NHL