Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

NHL

NHL:n kulttivalmentaja sai kunnianosoituksen! – Valittiin parhaaksi

Calgary Flamesin päävalmentaja Darryl Sutter.
AOP

Calgary Flamesin loistavaan runkosarjamenestykseen johdattanut kulttivalmentaja Darryl Sutter on palkittu NHL:n parhaaksi valmentajaksi. Sutter voitti äänestyksessä ylivoimaisesti Florida Panthersin ja New York Rangersin päävalmentajat. Jack Adams Trophy oli Sutterille uran ensimmäinen.

Calgary Flamesin päävalmentajaksi kesken kauden 2020-21 palannut Darryl Sutter on palkittu NHL:n parhaalle valmentajalle jaettavalla Jack Adams Trophylla. Sutter johdatti Flamesin NHL:n runkosarjassa hienoon 111 pisteen kauteen, joka oli kuudenneksi eniten koko sarjassa. Voittoja joukkue nappasi yhteensä 50 ja tappioita varsinaisella peliajalla tuli ainoastaan 21 kappaletta. Sutter on voittanut NHL:ssä päävalmentajana kaksi Stanley Cupia. Ne ovat tulleet Los Angeles Kingsin peräsimestä vuosina 2012 ja 2014.

NHL:n läntisessä konferenssissa Tyynenmeren divisioonan voittanut ja koko konferenssin toiseksi tullut Flames kuitenkin tippui NHL:n pudotuspelien toisella kierroksella. Ensimmäisellä kierroksella Flames selvitti Dallas Starsin tieltään 4-3 -voitoin, mutta Edmonton Oilers oli toisella kierroksella liikaa. Oilers jatkoi konferenssin finaaleihin Colorado Avalanchea vastaan voitoin 4-1.

Sutter oli kärkikolmikossa kyseisessä palkinnossa toista kertaa urallaan. Aiemmin Sutter pääsi kolmen parhaan joukkoon kauden 2003-04 päätteeksi, jolloin hän myös valmensi Flamesia. Tuolla kaudella Flames eteni aina Stanley Cup -finaaleihin saakka, mutta taipui Tampa Bay Lightningille seitsemännen pelin jälkeen. Flamesin organisaatiossa Sutter on toinen palkinnon voittanut valmentaja. Aiempi oli Bob Hartley kaudelta 2014-15.

Äänestyksessä Sutter keräsi yhteensä 353 pistettä ja näistä 54 oli ykkössijalla. Toiseksi tuli Florida Panthersin kesken kauden valmennukseensa ottanut Andrew Brunette 249 pisteellä ja kolmanneksi New York Rangersin Gerard Gallant, joka sai 142 pistettä. Gallant on ainoana valmentajana kärkikolmikosta johdattanut joukkueensa neljän parhaan joukkoon NHL:ssä.

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta NHL