Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Leijonat

Suomelle jääkiekon MM-kultaa! – Sakari Mannisesta jatkoaikasankari

Suomi juhlii maalia.
AOP

Suomi on voittanut historiassaan neljännen kerran jääkiekon maailmanmestaruuden! Suomi voitti historiassaan ensimmäistä kertaa MM-kultaa kotiyleisön edessä, kun loppuottelu ratkesi Tampereen Nokia Areenalla Kanadaa vastaan. Suomen voitto ratkesi dramaattisten vaiheiden jälkeen jatkoajalla, kun Sakari Manninen iski Mikael Granlundin syötöstä ohi Matt Tomkinsin.

Jukka Jalosen valmentama Suomen jääkiekkomaajoukkue kaatoi MM-finaalissa Kanadan 4-3 -lukemin. Ottelu ratkesi jatkoajan alussa, kun Sakari Manninen iski Suomen ylivoimalla maailmanmestaruuteen. Mannisen maaliin loistavan esityön teki kaksi maalia varsinaisella peliajalla värkännyt Mikael Granlund, joka syötti kiekon Kanadan kolmion läpi Manniselle. Tästä Mannisen oli helppo työ niitata kiekko reppuun.

Ottelun varsinaisella peliajalla oli hurjaa draamaa, sillä Suomi oli ennen päätöserää ottelussa tappiolla 1-0 -lukemin. Kolmannessa erässä Suomi pääsi hieman kyseenalaisten tuomioiden jälkeen 5vs3 -ylivoimalle, jolla Granlund iski päätylaudasta kimmonneen kiekon ohi Chris Driedgerin. Kanadan maalilla aloittanut Driedger loukkaantui tilanteessa ja joutui jättämään pelin kesken. Maalille luisteli tässä vaiheessa Frölundaa edustava Matt Tomkins.

Suomi iski ylivoimalla uudemman kerran saman miehen toimesta, kun Teemu Hartikainen teki täydellisen maskin Tomkinsille ja Granlund piiskasi rannelaukauksen yläkulmaan. Suomen voitto näytti jo varmalta, kun peliä oli reilut viisi minuuttia jäljellä. Juho Lammikko otti aloitusvoiton Nicolas Royta vastaan ja Joel Armia naulasi kiekon suoraan aloitusvoitosta ranteella yläkulmaan.

Ottelun varsinaisen peliajan loppu oli äärimmäisen mielenkiintoinen. Reilu kaksi minuuttia ennen loppua Zach Whitecloudin upea laukaus painui takayläkulmaan ohi Jussi Olkinuoran. Vajaa minuuttia myöhemmin Mathew Barzal teki jälleen esityö ja petasi parhaaseen sektoriin maalintekopaikan Maxime Comtoisille, joka naulasi pelin tasoihin ajassa 58.36.

3vs3 -jatkoajalla kummallakin joukkueella oli paikkansa, mutta ottelu ratkesi ylivoimalla, kun Kanadan kapteeni Thomas Chabot sai kaksiminuuttisen kampituksesta. Suomi hinkkasi 4vs3 -ylivoimaa reilun minuutin ennen ratkaisua.

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Leijonat