Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Leijonat

Kanadalaiset pettyneinä ratkaisevaan jäähyyn – ”Ei tämän pelin sääntöjä enää tiedä…”

Claude Julien mietteliäänä Kanadan penkintakana.
AOP

Suomi kaatoi Kanadan jääkiekon MM-kisojen loppuottelussa. Tampereella pelattujen MM-kisojen loppuottelu ratkesi jatkoajalla, kun Sakari Manninen iski voittomaalin ylivoimalla. Ottelussa nähtiin kyseenalaisia vihellyksiä, kun Suomi pääsi ylivoimille joista nähtiin ratkaisumaalit ottelun kulun kannalta. Tästä kanadalaispelaajat hieman suivaantuivat ja ihan syystä.

Suomi voitti historiansa neljännen jääkiekon maailmanmestaruuden sunnuntaina kaatamalla Kanadan loppuottelussa 4-3 -lukemin. Ottelu ratkesi jatkoajalla, kun Sakari Manninen tälläsi Mikael Granlundin syötöstä kiekon ohi Matt Tomkinsin.

Ottelussa Suomi eteni päätöserään tappioasemassa, kun Kanada johti 1-0 -lukemin kahden erän jälkeen. Suomi pääsi heti erän alussa ylivoimalle, kun Nicolas Roy sai estämisestä kakkosen. Tällä ylivoimalla ei kotijoukkue ei onnistunut maalinteossa, mutta heti kaksi minuuttia myöhemmin Noah Gregor sai kampituksesta kakkosen.

Suomi pelasi ylivoimaa tuloksetta reilun minuutin ajan kunnes Columbus Blue Jacketsin Cole Sillinger sai kakkosen korkeasta mailasta hyökkäysalueella. Tämä kakkonen oli äärimmäisen kyseenalainen, sillä Sillinger nosti Miro Heiskasen mailaa, joka osui Heiskasta kypärään. Kanadan päävalmentaja Claude Julien yritti haastaa tuomion, mutta tuomarit eivät tehneet mitään.

Suomi otti tässä vaiheessa aikalisän ja iski välittömästi Granlundin toimesta pelin tasoihin. Samalla ylivoimalla Granlund iski illan toisensa ja naulasi Suomen 2-1 -johtoon.

– Ei tämän pelin sääntöjä enää tiedä, kommentoi pelin jälkeen turhautunut Pierre-Luc Dubois, joka teki turnauksessa 13 tehopistettä.

Kanada nousi vielä ottelussa tasoihin ja ratkaisu haettiin jatkoajalta 3vs3 -pelimuodolla. Suomi pääsi jatkoajalla ylivoimalle, kun kapteeni Thomas Chabot kampitti puolustusalueen siniviivalla Hannes Björnistä. Chabotin istusessa kakkosta Suomi takoi voittomaalin.

– Se oli minusta aikamoinen sukellus, mutta se on sellaista, kommentoi Chabot ottelun jälkeen.

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Leijonat