Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Leijonat

Ruotsille koettu tappio näytti Leijonien tason – MM-kulta sittenkin haihattelua?

Suomi Ruotsi Mikael Seppälä
AOP

Jääkiekon MM-kisat ovat alkulohkojen osalta hyvässä vauhdissa ja Suomella on takana nyt neljä peliä seitsemästä. Suomi on voittanut neljästä pelistään kolme, mutta saanut pisteitä kaikista. Ainut tappio on tullut Ruotsille, kun rakas länsinaapuri oli rangaistuslaukauskilpailuun edenneessä ottelussa parempi lukemin 3-2. Ruotsille koettu tappio oli karvas, sillä se näytti Leijonien todellisen tason.

Suomi koki Tampereella MM-kisoissa ensimmäisen tappionsa keskiviikkona, kun Ruotsi käänsi tiukan ottelun nimiinsä 3-2 -lukemin. Ottelussa edettiin varsinaisen peliajan jälkeen 2-2 -tilanteesta jatkoajan kautta rangaistuslaukauskilpailuun, jossa vain Ruotsin Emil Bemström onnistui yrityksessään.

Ottelu oli 60 minuutin ajan tasainen, mutta kumpikaan joukkue ei esittänyt mitään ihmeellistä viisikkopelissä. Ruotsi hallitsi peliä näennäisesti ensimmäisen ja kolmannen erän, mutta Suomi teki kaksi maalia nopeaan tahtiin toisessa erässä. Pelillisten tapahtumien puolesta Ruotsi olisi ansainnut ottelusta suoraan kolme pistettä, mutta joukkueen tehottomuus oli karmaisevaa luokkaa. Molemmat joukkueen tekemät maalitkin olivat hieman helpohkosti menneitä Suomen maalilla pelanneelle Harri Säterille.

Suomen pelissä huolestuttavin piirre oli se, että taitavat pelaajat eivät saaneet vyörytettyä hyökkäyksiä jatkuvalla paineella kohti Magnus Hellbergin vartioimaa maalia. Suomella oli ottelussa selkeä materiaaliero, mutta siitäkään huolimatta joukkue pystynyt parempana porukkana näyttämään edestä ja kukistamaan Ruotsia.

Mikäli Suomi haluaa voittaa maailmanmestaruuden kotiyleisön edessä, niin pelin on parannuttava merkittävästi. Miro Heiskanen tuo perjantaina pelattavaan otteluun Iso-Britanniaa vastaan jo ison lisän hyökkäyspeliin, kun joukkueesta löytyy edes yksi puolustaja, joka voi murtaa vastustajan karvauksen. Heiskanen tekee sen joko syötöllä tai luistelemalla. Tämän luulisi avaavan myös Suomen hyökkäyspeliä ja saavan siitä tehoja irti aivan toisella tavalla.

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Leijonat