Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Leijonat

Alle 18-vuotiaiden MM-kisat alkavat – Nuoret Leijonat kohtaavat nälkäisen Sveitsin

Joakim Kemell U18 kisat 2021
AOP

Jääkiekon alle 18-vuotiaiden MM-kisat käynnistyvät lauantaina Saksassa ja Suomi pelaa heti turnauksen ensimmäisessä ottelussa. Suomi kohtaa avausottelussaan Sveitsin, joka oli viime vuoden kisoissa alkulohkon neljäs ja selvitti tiensä puolivälieriin. Nämä joukkueet kohtasivat viime vuonna puolivälierässä, jonka Suomi voitti Samu Salmisen ja Aleksi Heimosalmen maaleilla 2-0 -lukemin. Aku Koskenvuo torjui tuossa ottelussa nollapelin. Nyt tilanne on kuitenkin eri, kun joukkueet ovat isosti muuttuneet.

Mika Marttilan valmentama Suomen alle 18-vuotiaiden jääkiekkomaajoukkue joutuu kovaan testiin heti turnauksen ensimmäisessä ottelussa. Sveitsi haastaa Suomen nuoret Leijonat kello 15.30 alkavassa kamppailussa.

Suomen joukkueesta löytyy paljon mielenkiintoista seurattavaa. Suomen joukkueessa pelaa lukuisia Liigassa tällä kaudella esiintyneitä pelaajia ja muun muassa Joakim Kemell, joka aloitti kauden todella vahvoilla esityksillä JYP:ssä. Alle 20-vuotiden MM-kisojen jälkeen Kemellillä on ollut vaikeampaa, mutta tässä turnauksessa hyökkääjä on Suomen maajoukkueen tärkein pelaaja.

Avausottelussa Kemell muodostaa ykköskentän yhdessä Jere Lassilan ja Aleksanteri Kaskimäen kanssa. Kaskimäki on pelannut HIFK:ssä neljä Liiga-ottelua ja takoi nuorten SM-sarjassa 31 peliin 40 tehopistettä. Lassila pelaa JYP:n nuorten SM-sarjassa ja 17 peliin syntyi 15 tehopistettä.

Sveitsin maajoukkuetta valmentaa 48-vuotias Marcel Jenni, joka on toiminut kahden edellisen kauden ajan maan alle 18-vuotiaiden maajoukkueen peräsimessä ja ennen sitä EV Zugin organisaatiossa.

Joukkueen yksi mielenkiintoisimmista pelaajista on Bielin alle 20-vuotiaiden joukkueessa pelaava Mattheo Reinhard, joka iski sarjassa 38 peliin 43 tehopistettä. Reinhard on pienikokoinen hyökkääjä ja hänen odotetaan menevän ensi kesän NHL:n varaustilaisuuden viidennellä kierroksella. Reinhard pelaa joukkueen kolmoskentän keskellä. Samassa kentässä pelaa Langnaussa pelaava Maurice Pauli ja Bernin alle 20-vuotiaiden joukkueessa kiekkoileva Gregory Weber.

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Leijonat