Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Liiga

Mörkö palaa Ilvekseen – Tutkapari siirtyy Pelicansiin!

Marko Anttila ja Hannes Björninen Leijonissa.
AOP

Helsingin Jokerit tyhjenee vauhdilla, sillä useampi pelaaja on jo siirtynyt uusiin osoitteisiin, vaikka sopimukset ovat menneet purkuun varhain maanantai-aamuna. Tuoreimmat sopimukset ovat Marko Anttilan paluu Tampereen Ilvekseen ja Hannes Björnisen siirto kasvattiseura Lahden Pelicansiin.

Eräänlainen Marko Anttilan kaarroksen kokoinen ympyrä on sulkeutunut, kun laitahyökkääjä palaa pitkän matkan jälkeen takaisin Tampereen Ilvekseen. Anttilan ammattilaisura lähti lentoon Ilveksestä ja nyt hyökkääjä palaa sinne olympiavoittajana sekä MM-kultaan Suomen johdattaneena kapteenina.

Anttila murtautui Ilveksen Liiga-miehistöön ensimmäisen kerran kaudella 2004-05 ja siirtyi kaudeksi 2011-12 Turun Palloseuran riveihin pelattuaan Tampereella seitsemän kauden ajan. TPS:ssä hyökkääjä teki kahden kauden aikana pelillisen läpimurtonsa iskemällä 77 tehopistettä 119 runkosarjaotteluun.

– Anttilan paluulla on valtava merkitys Liigalle, joukkueellemme ja organisaatiollemme. Markon saavutukset jääkiekkoilijana hakevat vertaistaan, ja hänellä on kaikkien jääkiekon parissa toimivien ihmisten valtava kunnioitus niin pelaajana kuin ihmisenäkin. Haluamme toivottaa Markon lämpimästi tervetulleeksi takaisin Ilves-perheeseen, kommentoi Ilveksen urheilijohtaja Timo Koskela seuran tiedotteessa.

TPS:stä Anttila siirtyi ulkomaankierrokselle, joka kesti kolme vuotta ennen siirtymistä Jokereiden riveihin. Kuuden Jokereissa vietetyn kauden aikana Anttila kehittyi pelaajana hurjasti ja oli tärkeä osa Jokereissa sekä maajoukkueessa syvyyshyökkäystä, ja alivoimaa.

Mies voi lähteä Lahesta, Lahti ei miehestä

Hannes Björninen nousi viime kaudella Lahden Pelicansin kapteeniksi ja kulttipelaajaksi. Vahva kahdensuunnan keskushyökkääjä siirtyi vahvojen Liiga-näyttöjen jälkeen Jokerien riveihin KHL:n ja nousi maailman toiseksi kovimmassa kiekkoliigassa merkittävään rooliin.

Jokereissa Björninen pelasi kuluneen kauden aikana 43 peliä ja iski näissä 21 tehopistettä. 5vs5 -pelissä Björninen muodosti Anttilan kanssa loistava tutkaparin neloskentässä. Erikoistilanteissa lahtelainen otti aloituksia niin ylivoimassa kuin alivoimassakin ja oli tärkeä pelaaja myös pelillisesti. Jokereista tämä jatkui aina maajoukkueeseen asti ja se näkyi erinomaisesti Pekingin olympialaisissa.

Björninen siirtyy loppukaudeksi Pelicansin riveihin Jatkoaika.com -sivuston tietojen mukaan. Lahdessa järjestettiin sunnuntaina kansalaiskeräys, johon yksityishenkilöt ja yritykset saivat osallistua. Keräyksellä oli tarkoitus saada rahat kokoon Björnisen loppukauden sopimukseen.

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Liiga