Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

NHL

Florida Panthersin päävalmentaja Joel Quenneville joutui eroamaan Chicago Blackhawksin ahdistelukohun vuoksi

Joel Quenneville Panthersin penkin takana.
AOP

Joel Quenneville erosi Florida Panthersin päävalmentajan tehtävästä torstaina sen jälkeen, kun hänen osasyyllisyyttään Chicago Blackhawksin ahdistelukohuun oltiin selvitetty.

63-vuotiaan Joel Quennevillen potkut Florida Panthersista liittyvät Chicago Blackhawksia koskevaan riippumattomaan tutkimukseen entisen pelaajan Kyle Beachin syytöksistä silloisen videovalmentajan Brad Aldrichin seksuaalisesta hyväksikäytöstä vuonna 2010.

Quenneville valmensi Blackhawksia 11 kautta vuodesta 2008 alkaen ja voitti heidän kanssaan Stanley Cupin vuosina 2010, 2013 ja 2015, ennen kuin hänet erotettiin 6. marraskuuta 2018. 63-vuotias oli kolmatta kauttaan Panthersissa.

NHL:n komissaari Gary Bettman kertoi päätöksen taustoja lausunnossaan.

– NHL hyväksyy Quennevillen tämäniltaisen päätöksen erota Florida Panthersin päävalmentajan tehtävästään.

– Entisessä roolissaan Chicago Blackhawksin päävalmentajana herra Quenneville oli useiden seuran johtoryhmän entisten jäsenten joukossa, jotka käsittelivät väärin entisen pelaajan Beachin vuonna 2010 tekemän väitteen seksuaalisesta väkivallasta seuran silloista videovalmentajaa Aldrichia vastaan.

Päätös syntyi yhteispalaverin aikana.

– Tänä iltapäivänä toimistossani herra Quennevillen kanssa pidetyn tapaamisen jälkeen kaikki osapuolet olivat yhtä mieltä siitä, ettei hänen ole enää tarkoituksenmukaista jatkaa Floridan päävalmentajana.

Bettman tukee ahdistelua kokenutta pelaajaa täysin.

– Ihailen Beachia hänen rohkeudestaan ​​astua esiin, olen tyrmistynyt siitä, että häntä tuettiin niin huonosti alkuperäisen väitteen esittämisen yhteydessä ja sen jälkeen kuluneiden 11 vuoden aikana, ja olen pahoillani kaikesta, mitä hän on kestänyt.

Myös Panthersin toiminta saa kiitosta.

– Kiitämme Panthersin organisaatiota yhteistyöstä kanssamme varmistaaksemme perusteellisen prosessin noudattamisen. Tuloksen perusteella NHL:n ei tarvitse ryhtyä mihinkään lisätoimiin herra Quennevillen suhteen tällä hetkellä.

– Jos hän kuitenkin haluaa palata NHL:ään jossain ominaisuudessa tulevaisuudessa, vaadin tapaamista hänen kanssaan etukäteen määrittääkseni sopivat ehdot, joilla tällainen uusi työpaikka voi tapahtua.

Panthers sanoi, että väliaikainen päävalmentajailmoitus on tulossa.

– Jenner & Block LLP:n tutkintaraportin julkaisun jälkeen tiistai-iltapäivällä olemme jatkaneet ahkerasti raportissa olevien tietojen tarkastelua äskettäin saataville tulleiden uusien tietojen lisäksi, Panthersin toimitusjohtaja Matt Caldwell sanoi lausunnossaan.

– On sanomattakin selvää, että tuossa raportissa kuvattu käytös on huolestuttavaa ja anteeksiantamatonta. Se on suorassa ristiriidassa arvojemme kanssa organisaationa ja Florida Panthersin edustajien kanssa. Kenenkään ei pitäisi koskaan joutua kestämään sitä, mitä Beach koki aikanaan, ja kauan sen jälkeen hänen aikansa Chicagossa. Yksinkertaisesti hänet petettiin. Kiitämme hänen rohkeuttaan astua esiin.

Lopputulos oli harmillinen Panthersin kannalta.

– Joel päätti erota ja Florida Panthers hyväksyi eroamisen. Se on seurausta tänään NHL:n toimistoissa komissaari Bettmanin kanssa pidetystä kokouksesta, joka oli osa liigan prosessia, jossa päätettiin, miten edetä.

Reid Schar, entinen liittovaltion syyttäjä ja Jenner & Blockin kumppani, julkaisi tiistaina yrityksensä riippumattoman tutkimuksen tulokset syytöksistä, ja NHL määräsi Blackhawksille kahden miljoonan dollarin sakot ”organisaation riittämättömistä sisäisistä menettelyistä sekä riittämättömistä ja liian hitaista toimista väitettyyn tapaukseen liittyvien asioiden käsittelyssä.

Komissaari Bettman ilmoitti myös haluavansa tavata Winnipeg Jetsin GM:n Kevin Cheveldayoffin, joka oli tuolloin Blackhawksin apulais-GM.

Quenneville antoi lausunnon Panthersin ilmoituksen jälkeen.

– Ilmoitan syvällä katumuksella eroavani Florida Panthersin päävalmentajan tehtävästä.

– Haluan ilmaista suruni tämän nuoren miehen Beachin kärsimästä tuskasta. Entinen tiimini Blackhawksissa petti Kylen ja kannan siitä osani. Haluan pohtia, kuinka tämä kaikki tapahtui ja käyttää aikaa kouluttaa itseäni varmistamaan, että jääkiekkotilat ovat turvallisia kaikille.

Scharin havaintojen mukaan Quenneville oli tapahtuma-aikaan kuuden Blackhawksin ylimmän johdon henkilön joukossa, jotka tapasivat 23. toukokuuta 2010 keskustellakseen väitetystä seksuaalisesta väkivallasta, joka tapahtui 8. tai 9. toukokuuta 2010.

Läsnä kuulemassa henkisen valmentajan ja joukkueen neuvonantajan Jim Garyn, joka oli puhunut Beachin kanssa, raporttia olivat silloinen Blackhawksin puheenjohtaja John McDonough, silloinen varapuheenjohtaja Jay Blunk, silloinen GM Stan Bowman, silloinen jääkiekkotoimintojen vanhempi johtaja Al MacIsaac ja apulais-GM Cheveldayoff.

Kokous pidettiin tunnin sisällä siitä, kun Chicago voitti San Jose Sharksin läntisen konferenssin finaalissa ja eteni vuoden 2010 Stanley Cupin finaaliin.

– Yksi todistaja muisteli, että kokouksen aikana McDonough ja valmentaja Quenneville kommentoivat haastetta päästä Stanley Cupin finaaliin ja halusta keskittyä joukkueeseen ja pudotuspeleihin. On selvää, että sen jälkeen kun Aldrichin väitetystä seksuaalisesta häirinnästä ja väärinkäytöksestä pelaajaa kohtaan kerrottiin, toimenpiteisiin ei ryhdytty kolmeen viikkoon, Schar kommentoi.

Quenneville ja Cheveldayoff olivat ainoita kokoukseen osallistuneita henkilöitä, jotka työskentelivät NHL:ssä sen jälkeen, kun Bowman erosi ja Blackhawks irtisanoi MacIsaacin tiistaina. Chicago erotti McDonoughin 27. huhtikuuta 2020. Blunk ja Gary jättivät Blackhawksin tällä kaudella.

Cheveldayoffin on määrä tavata komissaari Bettman muutaman päivän sisällä.

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta NHL