Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

KHL

Jokerit hankki ruotsalaispelaajan oikeudet Dynamo Moskovalta

Saku Mäenalanen Jokerit
AOP - Emil Hansson

Helsingin Jokerit on tehnyt harvinaislaatuisen vaihtokaupan KHL:ssä, kun joukkue on vaihtanut pelaajaoikeuksia Dynamo Moskovan kanssa päittäin.

Helsingin Jokerit on kaupannut Saku Mäenalasen pelaajaoikeudet Dynamo Moskovaan vaihdossa rahaan ja Oskar Steenin pelaajaoikeuksiin.

Mäenalanen edusti Jokereita kahdella edellisellä kaudella, mutta siirtyi täksi kaudeksi Oulun Kärppiin. Jokereissa pelatessaan hyökkääjä kärsi ikävistä loukkaantumisista, mutta esiintyi etenkin pudotuspeleissä edukseen. KHL:ssä Jokereiden paidassa pelejä kertyi runkosarjaan yhteensä 64 kappaletta ja näissä syntyi 21 tehopistettä. Pudotuspelejä vyölle kertyi kymmenen kappaletta ja syntyi tehot 2+3. Kärpissä Mäenalalnen on iskenyt alkaneella kaudella kahdeksaan peliin kahdeksan tehopistettä.

Karlstadista kotoisin oleva Steen on 176 senttiä pitkä oikealta laukova hyökkääjä, joka on Boston Bruinsin kuudennen kierroksen varaus kesän 2016 NHL:n varaustilaisuudesta. Steen on tehnyt SHL:ssä läpimurron Färjestad BK:n riveissä kaudella 2018-19 ja siirtyi sieltä Pohjois-Amerikkaan kaudeksi 2019-20 Providence Bruinsin riveihin. AHL:ssä pelejä on kertynyt yhteensä 83 kappaletta ja näissä on syntynyt 34 tehopistettä. NHL-otteluja tilillä on myös kolme, mutta hyökkääjä ei ole avannut vielä pistetiliään. Steenillä on sopimus Bruinsin kanssa vielä tästä kaudesta.

– Mäenalasen KHL-oikeudet olisivat olleet ilman vaihtokauppaa hallussamme seuraavat 1,5 vuotta. Tiedossamme on, että hänellä on pidempi sopimus Kärppiin, joten olisi ollut hyvin epätodennäköistä, että hän meillä pelaisi ennen oikeuksien umpeutumista. Saimme tilalle potentiaalisen nuoren pelaajan, jonka KHL-oikeudet kuuluvat meille seuraavat 5,5 vuotta eli siihen vuoteen asti, kun pelaaja täyttää 29 vuotta. Lisäksi saimme taloudellisen kompensaation. Katsoimme, että tämä on Jokereiden kannalta hyvä vaihtokauppa, kommentoi Jokereiden pelaajakordinaattori Janne Vuorinen siirtoa joukkueen nettisivuilla.

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta KHL