Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit.com mainos iso

KHL

KHL-kausi käynnistyy – Jokerit uudistuneella joukkueella Gagarin Cup -jahtiin

Jokerit juhlii maalia.
AOP - Emil Hansson

Kiekkofani.com tekee loppukesään ennakot jokaisesta KHL-joukkueesta ennen kuin KHL-kausi 2021-22 käynnistyy syyskuun ensimmäisenä päivänä.

Helsingin Jokerit lähtee seurahistoriansa kahdeksanteen kauteen KHL:ssä mielenkiintoisista asetelmista. Päävalmentaja Lauri Marjamäen sopimus päättyy tähän kauteen ja alla on pudotuspelit joissa Jokerit lähtivät laulukuoroon puhtaasti 4-0 -voitoin. Tahdin on muututtava tälle kaudelle mikäli Jokerit aikoo pysyä uskottavana sitä seuraavien silmissä.

Pelillisesti Jokereissa on vaalittu kiekollisuuden perään. Viime kaudella Jokerit oli parhaimmillaan äärimmäisen viihdyttävä kiekollinen joukkue, mutta puolustus vuoti aivan liikaa virheiden johdosta. Kiekollisuutta on organisaatiossa pyritty vahvistamaan entisestään ja siitä kertovat hankinnat Kalle Kossila sekä Otto Leskinen. Kossila on kiekollinen keskushyökkääjä ja Leskiseltä odotetaan nousua puolustuksen kiekolliseksi johtajaksi.

Kovuutta joukkueeseen on myös tullut lisää, kun Jokereiden oma kasvatti Petteri Lindbohm tekee paluun takalinjoille ja Lahden Pelicansissa useamman kauden loistanut Hannes Björninen vahvistaa Jokereiden keskikaistaa.

Jokereiden hyökkäystä arvioidessa paperilla keskikaista on yksi KHL:n historian parhaimmista, mitä Helsingissä on nähty. Mikäli Jordan Schroeder pystyy pitämään tai jopa nostamaan tasoaan, niin jokaisessa kentässä on erittäin pätevät keskushyökkääjät. Brian O’Neill tuottaa tehtaan takuuna ykköskentän laidassa ja Nicklas Jenseniltä voi jokaisella kaudella odottaa yli 20 maalia. Laituriosasto Jokereissa on kärkikenttien osalta hieman vajaa, mutta esimerkiksi Teemu Turunen on pelaaja, joka voi nousta isoon valoon.

Puolustuksessa Leskinen ja Lindbohm kerää huomiota, mutta ruotsalaishankinta Philip Holm on äärimmäisen laadukas puolustaja, joka voi pelata jokaista eri pelitilannetta. David Sklenicka on osoittanut myös olevansa arvokas pelaaja, joka pystyy myös olemaan kiekollisesti vaarallinen. Kokonaisuutena puolustus on hyvällä mallilla, vaikka varsinaisia KHL-puolustajia joukkueessa onkin vain seitsemän kappaletta.

Maalilla Janne Juvonen on kirittämässä ruotsalaista Anders Lindbäckiä, joka kärsi viime kaudella loukkaantumisista. Juvonen löi viime kaudella SHL:ssä läpi ja odotukset ovat Juvosta kohtaan Helsingissä korkeat. Mikäli Juvonen pystyisi 24-26 peliä runkosarjassa pelaamaan korkealla tasolla Jokereiden maalilla, niin joukkueella olisi optimi tilanne lähteä pudotuspeleihin.

Jokereissa suuria kysymyksiä herättää puolustuspeli. Heti kauden avauksessa on kova testi edessä, kun Ak Bars Kazan on vastassa. Mikäli Jokerit saa päästettyjen maalien keskiarvoa hilattua alemmaksi ja voittaisi usein pelejä päästämällä maksimissaan kaksi maalia, niin tulevaisuus on valoisa. Joukkue taistelee kotiedusta, mutta jää konferenssissa viidenneksi.

Potentiaalinen kokoonpano

Nicklas Jensen – Jordan Schroeder – Brian O’Neill
Iiro Pakarinen – Kalle Kossila – Markus Hännikäinen
Teemu Turunen – John Norman – Veli-Matti Savinainen
Jesse Joensuu – Hannes Björninen – Marko Anttila

Philip Holm – Petteri Lindbohm
Otto Leskinen – Alex Grant
David Sklenicka – Tommi Kivistö
Niklas Friman

Anders Lindbäck
Janne Juvonen

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Leijonat

Mainos

NHL

Mainos

Liiga

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta KHL