Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Leijonat

Sveitsi yllätti Venäjän ja eteni mitalipeleihin

Sveitsi Venäjä 28.8.2021
AOP

Venäjän ja Sveitsin välinen puolivälieräkamppailu sisälsi runsaasti dramatiikkaa ja käänteitä. Sveitsi onnistui lopulta kaatamaan ennakkosuosikki-Venäjän 3-2 jatkoerässä.

Venäjä aloitti ottelun todella vahvasti ja meni kahden maalin johtoon Elizaveta Rodnovan ja Ilona Markovan maaleilla reilussa kahdeksassa minuutissa. Tämä pakotti Sveitsin päävalmentajan Colin Mullerin herättelemään joukkuettaan ja maalille luisteli Saskia Maurer Andrea Brändlin tilalle.

Sveitsin päävalmentaja Muller totesi pelin jälkeen, ettei murehtinut Venäjän nopeita johtomaaleja ja maalivahdin vaihtokin oli puhtaasti taktinen veto.

– Noudatimme pelisuunnitelmaamme mielestäni hyvin. Venäjä teki kaksi maalia ja ajattelin, että siinä tilanteessa tarvitsemme pientä herättelyä. Mielestäni emme pelanneet huonosti. Saimme painetta kiekolle ja heillä ei ollut valtavasti paikkoja.

Venäjän päävalmentaja Jevgeni Bobariko kertoi joukkueen tienneen Sveitsin vaarallisuudesta.

– Lähdimme tarkkoina tähän peliin ja olimme katsoneet paljon videoita. Sveitsi on vahva joukkue, joka pystyy epämukaviin yllätyksiin.

Toinen erä sujui maaleitta kahdesta ylivoimasta huolimatta. Sveitsi sai pidettyä Venäjän kuitenkin paremmin poissa vaarallisimmilta maalipaikoilta ja Sveitsin päävalmentaja Muller totesikin, että joukkue tiedosti hyvin, että pelin suunnan kääntyminen on pienestä kiinni.

– Emme luoneet itse tarpeeksi maalipaikkoja. Teimme kokoonpanomuutoksia, mutta erikoistilanteet veivät momentumiamme pois. Sanoin joukkueelle kahdella ensimmäisellä erätauolla, että jos saamme kavennusmaalin, käännämme tämän pelin momentumin. Tarvitsimme maalin saadaksemme itseluottamusta.

– Puskimme kovasti eteenpäin, muttemme saaneet kunnollisia maalipaikkoja ensimmäiseen 1,5 erään. Pidimme kiekollista painetta yllä ja alivoimapelimme meidät pelissä mukana, ylivoimapelimme taas tarvitsi lisää laatua. Tarvitsimme myös maaleja. Huippujoukkueita vastaan ei ole helppoa saada maalipaikkoja, mutta pysyimme mukana, Muller kertasi kahta ensimmäistä erää.

Päätöserä käänsi ottelun Sveitsille

Sveitsin kapteeni Lara Stalder naureskeli pelin jälkeen, että maailman vaarallisin johtoasema näytti taas vaarallisuutensa Venäjä-pelissä.

– Peli oli 2-0 ja se on huonoin johto jääkiekossa. Emme koskaan lakanneet uskomasta ja juttelimme konkarien kesken ja näimme yhtäläisyyksiä Sotšin olympialaisten pronssiotteluun. Tiesimme, että jahka saamme yhden maalin, pelimme alkaa rullata ja kukaan ei pysty pysäyttämään meitä.

Sveitsi sai kavennusmaalin lopulta ajassa 49.30, kun Evelina Raselli osui. Peli alkoi kääntyä Sveitsille ja kun se pääsi reilut kaksi minuuttia ennen loppua ylivoimalle, se veti maalivahti Maurerin vaihtoaitioon ja tasoitti ajassa 57.44 Phoebe Stänzin maalilla.

Venäjän kapteeni Olga Sosina oli pelin jälkeen järkyttynyt päätöserän käänteistä.

– En tiedä, mitä kävi. Ehkä olimme enemmän kiinnostuneita maalinteosta kuin puolustamisesta. Meidän olisi täytynyt vain pelata vahvasti puolustuksellisesti, mutta se oli vaikeaa. Otimme myös huonoja jäähyjä.

Myös Venäjän päävalmentaja Jevgeni Bobarikolla oli selitys luhistumiselle.

– Kadotimme kurinalaisuutemme ja emme noudattaneet enää pelisuunnitelmaamme.

Sveitsin päävalmentaja Muller sen sijaan kertoi nähneensä selvän syy-seuraus-ketjun kolmannen erän tapahtumissa.

– Aistin, että kun saimme 2-1-maalin, he alkoivat hermostua ja menettää kiekkoja. Painostimme heitä puolustaessa, pidimme kiekkoa hyökätessä ja tunsimme kuinka momentum muuttui. Halusimme pitää sen korkealla ja puolustaa aktiivisesti. Tiivistimme kolmeen kentälliseen pitkiksi ajoiksi ja muokkasimme kentällisiä. Tämä oli peli, jossa asiat järjestyivät.

– Osuimme sitten ylivoimalla ja se meni suunnitellusti. Otimme sitten maalivahdin pois ja se toimi. Meillä oli sen jälkeen vielä 2-4 erinomaista maalipaikka ratkaista peli jo aiemmin, muttemme onnistuneet.

Peli venyi täten jatkoerään ja Sveitsillä ei kauaa nokka tuhissut voittomaalin teossa. Venäjäkin sai luotua painetta jatkoerässä, mutta Laura Zimmerman iski Sveitsin voittomaalin ajassa 65.29 ja käynnisti keskieurooppalaisten voitonjuhlat.

Päävalmentaja Muller totesi olevansa ylpeä joukkueestaan.

– Lopulta onnistuimme. Olen ylpeä siitä, miten pelaajat taistelivat loppuun saakka ja se teki siitä kaiken arvoista.

Sveitsin Raselli veti joukkueen tunnelmat hyvin yhteen pelin päätyttyä.

– Oli upeaa nousta 2-0:sta, tämä oli kuin satua. Olemme altavastaajia, meidän täytyy vain antaa mennä ja mitä vain voi tapahtua yksittäisissä peleissä. Jatkamme eteenpäin, suuntia on vain yksi. Se on mottomme.

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Leijonat