Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Leijonat

USA höykytti Japania olan takaa naisten MM-puolivälierässä

USA Japani 29.8.2021
AOP

USA lähti päivänselvänä ennakkosuosikkina MM-puolivälierään Japania vastaan ja takoikin 10-2-lukemat taululle. Joukkue antoi kuitenkin Japanille täyden tunnustuksen kovasta yrityksestä.

USA teki kaksi ensimmäistä maaliaan reilussa kolmessa minuutissa, kun Alex Carpenter ja Hilary Knight osuivat. Ajassa 10.58 Japanin Akane Shiga teki kuitenkin historiaa, kun hän iski kiekon Japanin naisten jääkiekon arvokisahistoriassa ensimmäistä kertaa USA:n maaliin.

Hän myös uusi tempun reilua seitsemää minuuttia myöhemmin, mutta peli oli jo 5-2 silloin, koska Grace Zumwinkle, Carpenter ja Megan Keller olivat osuneet välissä USA:lle.

Toisessa erässä tahti hieman rauhoittui ja ainoastaan Brianna Decker ja Caroline Harvey osuivat USA:lle. Japani vaihtoi puolestaan Akane Konishin maalille helpottaakseen ykkösmaalivahti Nana Fujimoton urakkaa. USA teki saman tempun kolmannen erän aluksi, kun se laittoi Nicole Hensleyn maalille Alex Cavallinin tilalle.

Päätöserässä Zumwinkle, Knight ja Dani Cameranesi viimeistelivät loppulukemat yhdysvaltalaisille.

USA iloitsi voitosta, Japani lähtee hakemaan vielä tulosta

USA:n tähtihyökkääjä Knight iloitsi lopputuloksesta.

– Lähestymme todella turnauksen loppua siru olkapäällämme. Mielestäni joukkueemme antoi tänään suuren vastauksen, ja se näkyi tulostaululla, Knight totesi ennakkosuosikin paineista.

– Tämä on erityinen ilta. Olin iloinen, että voin juhlia sitä tyttöjen kanssa. Mutta ilmeisesti se täytyy jotenkin laittaa se sivuun ja ymmärtää, että tämä on yhden pelin turnaus tässä vaiheessa.

USA sai rumasti selkäänsä Kanadalta lukemin 5-1 alkusarjan päätöspelissä. Joukkue ei tappiosta lamaantunut.

– Kärsit tuollaisen tappion ja se on vaikeaa, eikö? Otat sen suoraan leukaan, ja sinun on noustava ylös ja jatkettava selvittämistä, mikä toimii, mikä ei. Emme ole tällä hetkellä lähellä mahdollisuuksiamme, ja mielestäni se on inspiroiva asia, Knight kertasi.

Japanin maalintekijä Shiga totesi, että joukkue tiesi edessä olleen haasteen suuruuden.

– Odotimme heidän pelaavan hyvin, joten meidän piti vain mennä sinne ja yrittää. Lopulta tein kaksi maalia. Olen niin onnellinen, nainen iloitsi historiallisesta onnistumisestaan.

Japanin päävalmentaja Yuji Iizuka totesi myös, että joukkue aikoo hakea menestystä seuraavaksi edessä olevassa sijoitusottelussa.

– Pelaajilla on korkea motivaatio pelata. Emme tiedä tällä hetkellä, mitä joukkuetta vastaan, mutta jatkamme Japanin jääkiekkoa.

USA:n hyökkääjä Carpenter kehui joukkueen loppuun saakka painamista.

– Vaikka teimme kymmenen maalia, halusimme pitää jalkamme kaasulla ja valmistautua seuraavaan peliin. Se oli keskittymisemme, työskentelemällä pienien asioiden eteen parantaaksemme itseämme.

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Leijonat