Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Leijonat

Tšekki kruunasi B-lohkon voittonsa dominoimalla Saksaa

Dominika Laskova puolustaja Tšekki
AOP

Tšekki oli naisten MM-kisojen B-lohkon ehdoton kuningatar neljällä suoralla voitollaan. Viimeisessä alkulohkopelissä kaatui Saksa 2-0.

Avauserä meni tasaisissa merkeissä ja kumpikin laukoi ahkerasti. Kumpikin pääsi myös kahteen kertaan ylivoimalle, mutta tuloksetta. Saksan päävalmentaja Thomas Schädler totesi pelin jälkeen, että tiedossa oli, että Tšekki on kova vastus, vaikka avauserä menikin hyvin.

– Tiesimme, että pelistä tulee kova. Tšekki on taitava joukkue, he kierrättävät kiekkoa ja ampuvat paljon. Olimme valmiita tähän, mutta muutospelaamisemme ei ollut hyvää.

Toisesta erästä alkaen Tšekki näyttikin voimansa ja se päästi Saksan enää satunnaisesti hallitsemaan peliä. Saksa ei saanut edes laukauksia maalia kohti lopussa yhteensä kuin neljä Tšekin 16 vastaan. Puolustaja Dominika Laskova iski kahteen kertaan kiekon Saksan maaliin ja totesi pelin jälkeen olevansa tyytyväinen peliin.

– Mielestäni pelasimme kaksi päivää sitten ja tänään todella hyvin. Emme olleet kahteen ensimmäiseen peliin kovin tyytyväisiä, vaikka voitimmekin. Olisimme voineet pelata paremmin, nainen kertasi.

Saksan hyökkäyspelaamisesta ei tullut kahdessa viimeisessä erässä mitään edes neljällä ylivoimalla. Varakapteeni Tanja Eisenschmid kauhistelikin joukkueen saamattomuutta.

– Totta kai tämä oli pettymys. Työskentelimme kovasti ja toivoimme maalia. Epäonnistuimme hyökkäyspelissä ja se aiheutti tappiomme. Työskentelimme kuitenkin kovasti ja olen siksi ylpeä joukkueestamme.

Tšekki tiedettiin vahvaksi joukkueeksi ja Eisenschmid antoi heille täyden tunnustuksen.

– He liikkuivat hyvin ja pelasivat aggressiivisesti. He olivat paljon kiekolla ja hallitsivat sitä, joten meillä oli vaikeaa, koska meidän piti voittaa se takaisin. He onnistuivat siinä todella hyvin.

Päävalmentaja Schädler kehui myös Saksan puolustuspelaamista.

– Maalivahtimme pelasi hyvin ja blokkasimme paljon laukauksia, mutta hyökkäyspelimme epäonnistui. Emme luoneet hyviä maalipaikkoja ja sitä meidän pitää parantaa.

Tšekki odottaa Suomea – Saksalla on vielä jännitettävää

Saksa pelaa alkulohkon viimeisen ottelunsa perjantaina Japania vastaan. Ottelun voittaja sijoittuu lohkossa toiseksi, häviäjä kolmanneksi. Päävalmentaja Schädler uskoo tietävänsä, millainen peli on odotettavissa.

– Japani-peli tulee olemaan samanlainen kuin tämä peli. Katsoimme, kun Japani pelasi Tšekkiä vastaan ja se oli tiukka peli. He luistelevat hyvin ja kääntävät peliä hyvin. Meidän täytyy olla valmiita huomenna. Meidän täytyy puolustaa hyvin ja hyökätä paremmin kuin tänään.

Puolustaja Tabea Botthof vannoo joukkueen laittavan kaiken peliin päätösottelussa.

– Yritämme panna kaiken peliin, koska se on lohkovaiheen viimeinen ottelu. He ovat vahva joukkue, mutta niin olemme mekin. Pelaamme omaa peliämme 60 minuuttia ja teemme kaiken mitä pystymme.

Tšekki on jo pelannut kaikki alkulohkopelinsä ja voitti B-lohkon. Päävalmentaja Tomas Pacina uskoo tietävänsä, mitä tuleman pitää.

– Olemme realisteja ja tiedämme, että 95 % todennäköisyydellä saamme Suomen vastaamme puolivälierässä. Katsoimme heidän pelinsä tänään ja heidän kaksi aiempaakin peliään. He puolustavat hopeaansa ja ovat todella vahva joukkue. He ovat vahvoja, hallitsevat kiekkoa, heillä on loistavat maalivahdit ja hyvä valmennus.

– Olemme kuitenkin Tšekki ja uskomme omaan pelaamiseemme. Täytyy katsoa, miten noiden pelityylien kesken käy, Pacina vakuutti.

Tähtipelaaja Laskova odottaa jo innolla pudotuspelejä.

– Seuraava vaihe turnauksessa on iso askel ja olemme tähän hetkeen tyytyväisiä. Meidän täytyy olla valmiina joka pelissä.

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Leijonat