Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Leijonat

Unkari avasi voittotilinsä naisten MM-kisoissa

Fanni Gasparics hyökkääjä Unkari
AOP

Naisten MM-kisojen pääsarjaan täksi kaudeksi noussut Unkari otti historiansa ensimmäisen pääsarjatason voiton, kun se peittosi Tanskan 5-1.

Jo ennen peliä oli selvää, että Tanska ja Unkari jäävät B-lohkon ja samalla koko turnauksen hännille. Korona-poikkeusvuodesta johtuen yksikään joukkue ei kuitenkaan tipu pääsarjasta sen puoleen kuin nousekaan sinne, joten joukkueiden päätöspeli saatettiin pelata ilman paineita.

Unkari aloitti vahvasti ja vaikka se hukkasikin kaksi ensimmäistä ylivoimaansa avauserässä, kolmannella yrityksellä Kinga Jókai-Szilágyi heilutti maaliverkkoa. Tästä reilun kolmen minuutin päästä oli Alexandra Gowien vuoro onnistua.

Unkarin päävalmentaja Lisa Haley kehui joukkueensa erikoistilannepelaamista.

– Kesti jonkin aikaa saadaksemme erikoistilannekokoonpanomme ojennukseen, mutta alivoimamme onnistui 100-prosenttisesti tänään. Ja tietysti ylivoimapeli, vaikka saimme yhden meitä vastaan, teimme kolme suurta maalia itse. Joten ne ovat suuria merkkejä kasvusta. Erikoistilannejoukkueemme tulivat sen mukaan, mitä niiden piti.

Unkari onnistui kolmannen kerran ylivoimalla heti toisen erän alkuun, kun Fanni Gasparics osui. Josefine Jakobsen kavensi Tanskalle reilut neljä minuuttia myöhemmin ja hyvän aikaa vaikuttikin, että tanskalaiset pääsevät peliin paremmin mukaan. Erän lopulla maa sortui kuitenkin väärään vaihtoon ja Unkari rankaisi Gowien toisella maalilla aivan erän lopussa.

Tanskan Michelle Weiss manasi joukkueen runsaita jäähyjä.

– Aloitimme vahvasti, mutta otimme rangaistuksia, joita meidän ei pitäisi ottaa. Sitten he tekivät maaleja, emmekä koskaan selviytyneet niistä.

Tanska painoi päätöserässä vielä lujaa päälle, mutta sen yritykset kilpistyivät Unkariin. Unkarin Gasparics iski joukkueen viidennen maalin erän lopussa vielä ja niin keskieurooppalaiset pääsivät juhlimaan historiallista voittoaan.

Joukkueiden leireissä oltiin kovin erilaisissa tunnelmissa

Unkarin päävalmentaja Haley riemuitsi turnauksen päätöksestä.

– Tämä on mahtavaa. Tämä joukkue on tietysti odottanut kaksi vuotta päästäkseen tänne. Ja niin paljon kuin olemme kasvaneet turnauksen edetessä, luulen, että kaikki olivat melko sitoutuneita yrittämään ottaa seuraavan askeleen ja saada ensimmäisen voiton. Joten se tuntuu ehdottomasti mahtavalta, nainen riemuitsi.

Hyökkääjä Jókai-Szilágyi kertoi loppuseremonioiden olleen erityinen tapahtuma.

– Oli niin mukavaa kuulla Unkarin kansallislaulu. Olen niin ylpeä.

Kahden maalin tekijä Gowie ylisti joukkueen suoritusta.

– Tämä oli hetki, jona meidän kaikkien oli otettava askelia, ja me kaikki teimme sen tänään. Olen onnellinen, että pystyimme tekemään sen kaikki yhdessä. Koska olen takaisin Calgaryssä, se varmasti tuo aina muistoja mieleen. Ja rakastan kaupunkia, joten olen iloinen voidessani olla täällä. Olen onnellinen joukkueesta.

Tanskan päävalmentaja Peter Elander ei ollut aivan yhtä innoissaan.

– Sarjataulukko on pettymys, mutta jos katsotaan tapaa, jolla pelasimme Japania, maailman kuudenneksi sijoitettua joukkuetta, vastaan ja tapaa, jolla pelasimme ja haastoimme Saksaa vastaan, uskomme, että saimme haistaa, mitä täällä pelaaminen on. Naisilla on paljon tahtoa parantaa ja ensimmäinen turnaus on aina vaikea. Joten mielestämme voimme parantaa peliämme jo marraskuussa.

Elander löysi positiivisiakin asioita.

– Olen oppinut, että meillä on uskomaton työmoraali. Pyrkimys luistella lujasti ja tehdä työtä on todella, todella hyvä. Meidän on pelattava paremmin ja johdonmukaisemmin. Meidän täytyy etenkin saada laukauksia ruuhkan läpi, jossa kaikki yrittivät estää jokaisen laukauksen.

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Leijonat