Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Leijonat

Suomi avasi upeasti voittotilinsä Venäjän kustannuksella

Petra Nieminen hyökkääjä Luleå HF
AOP

Suomi osoitti laadukkuutensa muihin eurooppalaisjoukkueisiin verrattuna naisten MM-kiekossa peittoamalla Venäjän puhtaasti 4-0.

Suomi rykäisi heti avauserässä kolmen maalin johdon, kun se iski reilussa 15 minuutissa 3-0-johdon Susanna Tapanin, Petra Niemisen ja Jenniina Nylundin maaleilla. Tämä riitti Venäjän maalilla aloittaneelle Valeria Merkushevalle ja tilalle luisteli Nadezhda Morozova.

Suomen kokenut hyökkääjä Petra Nieminen ylisti avauserää.

– Ensimmäinen erä oli aivan loistavaa kiekkoa. Joka kentällä kulki jalka ja pystyimme hallitsemaan kiekkoa.

Toinen ja kolmas erä olivat Suomelle tuskaisempia

Venäjä pääsi mukaan peliin huomattavasti paremmin toisessa erässä ja Suomi joutui enemmän puolustuskannalle. Suomen maalivahti Anni Keisala piti joukkuetta pystyssä vaikeilla hetkillä ja myös Nieminen totesi tämän.

– Keisalalle maaliin iso käsi siitä, että hän piti meidät toisessa erässä mukana.

Päätöserän alussa Nieminen teki Suomelle helpottavan neljännen maalin ja se riitti takaamaan voiton. Kahden viimeisen erän tahmaisuus jäi kuitenkin mietityttämään naista.

– En tiedä sitten, mitä toisessa ja kolmannessa erässä tapahtui. Heti kun lähti ajatukset siitä pois, mitä piti tehdä, niin vastustaja rankaisi siitä. Toisen erän olimme pienessä purjeessa, mutta sitten kolmanteen erään taas saimme hommasta kiinni ja pystyimme pitämään Venäjän maaleitta.

Hyvä jatkaa eteenpäin

Avausvoitto oli kuitenkin helpottava.

– Ensimmäinen voitto on aina tärkeä ja opimme varmasti, että yhtään ei voi löysäillä. Pitää vain keskittyä omaan tekemiseemme, Nieminen kertasi.

Suomen päävalmentaja Pasi Mustonen kehui Suomen ykkösketjua Nieminen-Michelle Karvinen-Tapani pakkiparinaan Jenni Hiirikoski ja Ronja Savolainen estoitta.

– Homma pelitti ja he todellakin näyttivät, miten kovan luokan pelaajia he Euroopassa ovat. Euroopan kärki esittäytyi siinä avauserässä ja teki kyllä vakuuttavaa jälkeä.

Myös Suomen nuorisokaarti sai kehuja Mustoselta.

– Meillä on saattanut jäädä huomiotta, että Nelli Laitinen on pelannut elämänsä parasta kiekkoa puolustajana. Myös Sofianna Sundelin pelasi loistavaa peliä nelosketjun laidassa ja pelaa myös ensimmäistä turnaustaan. Myös vasta 16-vuotias Sanni Vanhanen pelaa taktisesti loistavaa peliä. Onhan tässä paljon ilon aiheita, Mustonen summasi positiivisia asioita.

Suomi saa alkulohkossa vastaansa vielä Sveitsin ja Tšekin. Nieminen muistuttaa, että kaiken on toimittava, että pisteitä ropisee Suomen ennakkosuosikin asemasta huolimatta.

– Meidän täytyy saada koko 60-minuuttisemme kuntoon. Emme voi Sveitsiäkään vastaan vain pelailla avauserää ja sitten miettiä kahta erää, että mitähän nyt. Kyllä meidän pitää saada ehjä 60-minuuttinen ennen kuin lähdetään pelaamaan oikeasti kovia pelejä.

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Leijonat