Seuraa meitä:
Jalkapallo - Futisfani.com Urheilu-uutiset - Penkkiurheilu.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

KHL

KHL-kausi käynnistyy – HK Sotshilla pitkä matka pudotuspeleihin, onko pelitavassa jo ideaa?

HK Sotshi tuulettaa maalia.
AOP

Kiekkofani.com tekee loppukesään ennakot jokaisesta KHL-joukkueesta ennen kuin KHL-kausi 2021-22 käynnistyy syyskuun ensimmäisenä päivänä.

HK Sotshista on koko seitsemän kauden mittaisen KHL-historiansa aikana profiloitunut joukkue, johon SKA Pietari kauppaa kaikki turhat sopimuksensa ja Sotshista parhaat pelaajat siirtyvät SKA:n riveihin. Pelillistä identiteettiä joukkueessa ei ole käytännössä yhdelläkään kaudella ollut, vaikka etenkin keväällä 2018 joukkue pystyi Sergei Zubovin valmennuksessa Helsingin Jokerit hyvin haastamaankin ensimmäisellä pudotuspelikierroksella.

HK Sotshissa ei ole erityisen laadukasta juniorityötä kuten isoilla venäläisseuroilla. Pelaajat eivät tee Sotshin kanssa pitkiä sopimuksia, kun tarkoitus ei ole menestyä suoranaisesti. Se näkyy jokaisella kaudella joukkueen tekemisessä ja etenkin yleisömäärissä, sillä Sotshin 12 tuhatta katsojaa vetävään halliin runkosarjassa saapuu noin 3000 katsojaa, mutta pudotuspeleissä porukkaa saattaa kiinnostaa enemmänkin.

Tulevalla kaudella päävalmentaja Yevgeni Stavrovskylla on kova tehtävä edessä. GM Renat Mamashev on toiminut rajoitetulla tavalla joukkuetta rakentaessaan, joten vaikea entisen Severstal Tsherepovetsin apuvalmentajan on kovaa tulosta tehdä joukkueen kanssa. Andrei Razinin opit voivat kuitenkin olla sellaisia, että HK Sotshi puolustaa äärimmäisen kurinalaisesti, joten he voivatkin olla vaikeasti voitettava joukkue, mutta maalintekokilpailuja nämä eivät voita.

Hyökkäyksessä mielenkiintoisimmat pelaajat ovat paluun Venäjälle tehnyt isokokoinen keskushyökkääjä Bogdan Yakimov, slovakialaislaituri Martin Bakos ja Nikita Tochitsky, joka teki viime kaudella loistavat tehot heikossa Sotshissa.

Puolustuksessa laatua riittää käytännössä vain kärkipariin, kun Yuri Alexandrov ja David Rundblad pelaavat isoja minuutteja illasta toiseen. Pakkipari on KHL:n mittapuulla ihan toimiva.

Maalilla pelaa joukkueen suurin tähti, kun ruotsalainen Magnus Hellberg siirtyi kesällä SKA:sta HK Sotshin riveihin. Viime kaudella Hellberg torjui 21 ottelussa 14 voittoa torjuntaprosentilla 93,0 SKA:ssa. Kolmen SKA-kauden aikana pelejä kertyi runkosarjassa 91 kappaletta ja näistä 52 päättyi voittoon.

Sotshilla on omaan tasoonsa nähden ihan kelvollinen joukkue kasassa, mutta pudotuspeleihin joukkueella ei ole asiaa. Sotshi on konferenssin sijalla 11, kun kausi päättyy.

Potentiaalinen kokoonpano

Denis Vikharev – Bogdan Yakimov – Martin Bakos
Dmitri Kolgotin – Nikita Tochitsky – JC Lipon
Kirill Pilipenko – Daniil Ilyin – Igor Rudenkov
Kirill Petkov – Vasili Glotov – Pavel Shen

Yuri Alexandrov – David Rundblad
Ivan Mischenko – Nikita Kamalov
Vladislav Valentsov – Janis Jaks

Magnus Hellberg
Maxim Tretiak

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

PENKKIURHEILU.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta KHL